P-bay homepages

P-bay is één van de belangrijkste spelers voor kwalitatief hoogstaande duivenveilingen, met bezoekers van over de hele wereld. Codana kreeg de kans om een gloednieuw hoogperformant veilingplatform voor p-bay te ontwikkelen en te helpen bij het organiseren van wekelijkse veilingen van hoge kwaliteitsvogels. Tot op de dag van vandaag voegen we voortdurend nieuwe functionaliteiten toe aan het platform om kopers de best mogelijke ervaring te geven.

React programmeren

Snelheidsboost dankzij React

De vorige website van P-Bay was reeds opgebouwd in Drupal maar door het succes ervan was een grondige opknapbeurt meer dan welkom. Aangezien er op piekmomenten heel wat gebruikers tegelijkertijd ingelogd zijn, kon het toenmalige Drupal-systeem de boel niet bolwerken en ging de snelheid drastisch omlaag. Ook de Chinese gebruikers, en dat zijn er wel redelijk wat, kregen dankzij ‘The Great Firewall of China’ de nodige problemen op hun bord qua sitesnelheid, waardoor sommige verbindingen héél wat vertraging opliepen.

Laravel als krachtig PHP framework

Om zowel de algemene snelheid op de website als het verloop van de veilingen vlotjes te laten draaien, hebben we gekozen voor een custom platform op basis van Laravel. We gebruikten Laravel als CMS en job-handler om het aanbod aan duiven en veilingen, de gebruikers, nieuwsitems en pagina’s makkelijk te kunnen beheren. Voor de front-end maakten we dan weer gebruik van React, het Javascript-framework waarmee je makkelijk dynamische webapplicaties in elkaar kan steken. Op die manier zorgden we alvast voor een flinke boost op vlak van browserperformance.

P-bay mobile

Beter op mobiele toestellen

Bij het opmaken van de vorige versie van de website was de hele mobiele internetwereld nog een pak bescheidener. Daarom was het meteen ook het ideale moment om de compatibiliteit op mobile onder de loep te nemen en te verbeteren, om zo in te spelen op de huidige technologieën. Vooral in China bezoeken meer en meer mensen de website via hun smartphone, waardoor het belang van een goed functionerende mobiele site een duidelijke noodzaak geworden was. Wij zorgden voor een snelle mobiele versie, zodat elke duivenmelker ook van net naast zijn til de nieuwste veilingen en deals in het oog kan houden.

Hoog performant door PHP, Javascript en CDN

P-Bay is in de eerste plaats een veilingsite, waarbij het van groot belang is dat alles real time verloopt. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van websockets. Dankzij deze geavanceerde techniek wordt het mogelijk om een interactieve verbinding te openen tussen de server en de browser van de gebruiker. Van zodra iemand een bieding doet, zal dit in real time aangepast worden op diens pagina, zonder dat die hiervoor de pagina moet refreshen. Zo krijgt iedereen steeds, zonder enige moeite, de meest recente informatie en updates mee.

Tot slot werd ook de hosting geregeld door Calibrate. In het begin was het af te wachten of ook de Chinese gebruikers de nieuwe website vlot gingen kunnen gebruiken. Na de go-live hebben we op dit vlak reeds optimalisaties doorgevoerd. We kozen ervoor om Cloudflare als extra performance-, caching- & securitylaag voor de website te plaatsen. De website werkte zeer vlot zonder Cloudflare, maar vanuit China waren er wel merkbare vertragingen op niveau van DNS. Cloudflare gaat de DNS-requests efficiënter afhandelen en zorgt er als Content Delivery Network (CDN) voor dat afbeeldingen, javascript bestanden en API-calls zo optimaal mogelijk aangeleverd worden op basis van de locatie van de bezoeker.

Neem contact op

Heb je ook nood aan een platform waarbij hoge performantie nodig is? Of praat je graag eens over een andere web applicatie? Wij staan er in elk geval klaar voor!