Codana bouwt webapps in Laravel. Met Laravel bieden we een oplossing aan met een moderne technologie, die je waar voor geld biedt.

Laravel Logo 2020

Wat is Laravel?

Laravel is één van de populairste Open Source PHP-frameworks. Het is een MVC framework gebaseerd op Symfony. Ons team bouwt dagelijks aan robuuste, moderne Laravel webapps voor alle doeleinden

Waarom is een Laravel webapp een goede keuze?

Het meest populaire PHP-framework

Laravel is het meest populaire PHP-framework en dat is het om enkele goede redenen. Het is gebaseerd op stevige principes en fundamenten en biedt ontwikkelaars een manier om snel en flexibel webapplicaties te ontwikkelen. De brede ondersteuning en uitgebreide documentatie zorgt er bovendien voor dat klanten op hun beide oren kunnen slapen.

Breed inzetbaar

Laravel wordt gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Zowel grote als kleinere projecten worden ontwikkeld in Laravel en dat in zoveel applicaties: API-layers, bestelplatformen, klantenportalen, productbeheer... de toepassingen zijn eindeloos.

Dat maakt van Laravel het zwitsers zakmes dat nooit ontgoochelt.

Volledig Open Source

Laravel is volledig beschikbaar als Open Source software, wat voor onze klanten betekent dat ze nooit in een vendor lock-in situatie terecht komen. Wij schrijven onze applicaties netjes volgens code standaarden, wat betekent dat applicaties vlot over te dragen zijn van de ene naar de andere ontwikkelaar.

Codana programmeur

Nood aan Laravel-experts?

We luisteren graag naar de uitdaging in jouw project en geven je het advies dat je nodig hebt.

Betrouwbaarheid voorop

Het Laravel-Framework is gebouwd met een combinatie van reeds bestaande Open Source componenten van andere gereputeerde Open Source projecten. Zo maakt het gebruik van reeds bestaande pakketten van League, Symfony en Doctrine. Hier boven op heeft Laravel zijn eigen speciale saus gegoten, door de IIlluminate-componenten aan te bieden.

Door deze aanpak kan het ontwikkelteam achter Laravel zich voornamelijk focussen op Developer Experience. Dit zorgt er voor de syntax die het mogelijk maakt expressief en snel de businessproblemen op te lossen.

Gebruiksvriendelijk beheer

Onze klanten beheren alle aspecten in onze Laravel applicaties in een moderne, duidelijke gebruikersinterface. Om snel een gebruiksvriendelijke interface op te zetten gebruiken we vaak Laravel Nova, een enorm populaire interface bovenop Laravel applicaties.

Sommige applicaties hebben een beheerservaring op maat nodig, die ontwerpen onze UX experts eerst via interactieve wireframes in de Design fase. 

APPLiA Laravel webapp

Lees de APPLiA case

We bouwden voor APPLiA een Laravel applicatie die een data collection platform aanbiedt voor Europese producenten van witgoed.

Belangrijkste features

Een complete set van tools om te ontwikkelen

Laravel biedt een heel ecosysteem om jouw mobiele en webontwikkelingsvraagstellingen van een antwoord te bieden. Laravel Nova is een prachtig en handig dashboard. Dit dashboard is geconfigureerd door de achterliggende code, waardoor developers het snel kunnen instellen naar de verwachte wensen.

Laravel Echo zorgt voor realtime messaging & broadcasting tussen de serverside backend en de browser.

Ingebouwde security

Ieder jaar vinden er meer en meer cyberaanvallen plaats. Laravel biedt je ingebouwde bescherming tegen onder andere SQL injectie, Cross-Site Request Forgery (CSRF) & Cross-Site Scripting (XSS). Onze experts implementeren daarnaast altijd veilige, betrouwbare code.

Performance

Natuurlijk is performantie belangrijk voor elke webapplicatie die je wil gebruiken. Uit onderzoek van Akamai weten we dat elke 100 miliseconden vertraging conversie met 7 percent doet dalen.
Dat wil dus ook zeggen dat we hier veel focus op leggen tijdens het ontwikkelen van onze applicaties. Laravel biedt ons alvast een sterke basis om hier op verder te bouwen.

Automatisatie van het testen

Hoe kunnen we er zeker van zijn dat een ontwikkelaar iets heeft gemaakt dat werkt zonder te crashen, of bugs en fouten bevat? Zonder te testen of te controleren is dat onmogelijk en dit proces automatiseren zorgt niet alleen voor tijdswinst, maar meestal is het ook nauwkeuriger dan manueel te testen. Laravel is gebouwd met geautomatiseerd testen in het achterhoofd: testen met PHPUnit zit in een standaard installatie en de basisconfiguratie staat klaar op opgestart te worden. Er zijn ook vele helper functies (zoals bvb het simuleren van gebruikersgedrag), die het mogelijk maken om je applicatie meer expressief te testen.

Message Queue System (uitgestelde levering)

Message queues, of letterlijk vertaald “berichtwachtrijen”, zorgen ervoor dat applicaties kunnen communiceren door berichten naar elkaar te sturen. De wachtrij biedt een tijdelijke opslag van het bericht, wanneer de ontvanger bezet of niet geconnecteerd is. Dit draait al lang niet meer alleen om het versturen van e-mailberichten, vele vormen van communicatie tussen verschillende applicaties of zelfs delen van dezelfde applicatie gebruiken deze opzet. Hoe meer trafiek een webapplicatie krijgt, hoe meer requests er moeten kunnen behandeld worden, waardoor het risico op dataverlies door een crash groter wordt. Om dit te verhinderen kan een ontwikkelaar er voor kiezen om deze techniek te implementeren zodat er de web server altijd kan blijven werken zonder data te verliezen. We gebruiken deze techniek ook vaak om een asynchrone communicatie met een externe systeem op te zetten.

MVC-architectuur

Een MVC-architectuur laat de ontwikkelaar de code van een applicatie opdelen in 3 delen: Model, View & Controller. De modellen handelen de juiste business logica af, de views zorgen ervoor hoe informatie gepresenteerd wordt en de controllers linkt die twee tezamen. Een webapplicatie ontwikkelen met MVC maakt je code meer herbruikbaar en makkelijker te lezen, onderhouden en uit te breiden.

Een brede waaier van snelle uitbreidingsmogelijkheden

Packages zorgen ervoor dat er minder tijd en moeite moet gestoken worden in het bedenken en maken van functionaliteit die al elders werd geïmplementeerd. Laravel heeft een heel groot aanbod van deze packages dankzij één van de grootste PHP-communities. De onderliggende architectuur zorgt er ook voor dat we vele componenten van uit het Symfony-ecosysteem kunnen gebruiken.

Ik heb al een bestaande Laravel-applicatie

Heb je een webapplicatie in Laravel en zoek je hulp bij het ontwikkeling en onderhoud? Wij helpen jou en nemen de verdere ontwikkeling voor onze rekening.

Ik wil een nieuwe Laravel-applicatie

Zoek je hulp voor een specifiek probleem, dan lossen wij dat voor je op met een web applicatie op maat. Boek een date en we geven je vrijblijvend advies.