Codana Joris

Toepassingen

PHP vind je webtoepassingen in diverse vormen. Van websites, tot PWA's, rekenmodules, API lagen, data management platformen,... PHP is er een fantastische oplossing voor.

PHP is de meest populaire ontwikkeltaal om webapplicaties te bouwen. Vanuit zijn oorsprong als scripting taal, is het een volwaardige programmeertaal geworden. PHP wordt gebruikt in acht op de 10 internettoepassingen. Het is dus enorm populair!

Voordelen van PHP

 • Geen vendor lock-in

  PHP is Open Source en wordt niet gecompileerd, waardoor de code altijd raadpleegbaar is.

 • Open Source

  PHP is Open Source Software. Er zijn geen beperkende of betalende licenties en de documentatie is vrij beschikbaar.

 • Portable

  PHP is overal toepasbaar. Het is bruikbaar met de meeste populaire technologie voor webservers, databases of cloud technologie.

 • Veilig en stabiel

  Met PHP kies je voor een programmeertaal die inherent veilig en stabiel is.

PHP sales tool

Telenet

PHP frameworks

Met Laravel en Symfony hebben we kennis van de twee grootste Open Source PHP Frameworks in huis. Met deze twee frameworks ontwikkelen we snelle, moderne PHP-applicaties op maat.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Tevreden klanten

Rasmus Lerdorf

Origine

PHP werd in 1994 als Open Source programmeertaal gestart door Rasmus Lerdorf. Sindsdien groeide PHP uit tot een van de populairste talen voor het bouwen van webapplicaties en is het terug te vinden in het merendeel van webprojecten.

Weetje: PHP stond oorspronkelijk voor "Personal Home Page". Maar sinds lang staat de naam eerder bekend voor "Hypertext Preprocessor".

Gekende bedrijven zoals Facebook gebruiken PHP. Het is ook de basis van veel populaire frameworks en tools, zoals Wordpress, Laravel of Drupal.

Eigenschappen

PHP is enorm populair. Het project bestaat al meer dan 25 jaar en is nog steeds in actieve ontwikkeling.

Snel

Pure performance is in de laatste versies van PHP een sterke focus geweest. Dat zorgt voor snelle laadtijden en goede schaalbaarheid. PHP wordt meer en meer toegepast voor bedrijfskritische toepassingen, die een lange levensduur en grote stabiliteit vereisen.

Veilig

Door het gebruik van PHP frameworks en industrie-standaard veiligheidsmechanismes, beschermen we jouw data en die van je klanten. 

De frameworks zorgen door hun abstractie voor mitigatie van database-injectie en coveren de meeste OWASP topics.

Cross platform

PHP is ook cross-plaform en werkt op zowat alle mogelijke server technologie. Het kan om met verschillende webservers, waarbij de meest populair Apache HTTP Server en Nginx zijn. PHP heeft ook drivers voor verschillende databank systemen, relationele databanken zoals MySQL, Mariadb, Postgres of NoSQL storages zoals mongodb of Redis.

Al deze dingen zorgen er voor dat PHP na al deze jaren in gebruik nog steeds toeneemt aan populariteit. Sommige erg grote websites, zoals FaceBook, DailyMotion, WikiPedia en Slack zijn geschreven in PHP. Wie weet, jouw project ook?

calibrate agency

Nood aan PHP-experts?

Wil je starten met een nieuw PHP-project of kunnen we helpen met je huidige project? We luisteren graag naar de uitdaging in jouw project.