Laravel Nova Screenshot

Laravel Nova

Laravel Nova is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook razendsnel te configureren zodat jij, de eindgebruiker, snel van start kunt gaan om je website te configureren.

Codana gebruikt Nova voor al zijn nieuwe projecten waar onze klanten nood hebben aan een administratiepaneel dat los staat van de rest het systeem en waar je de administratieve of contentbeheers-taken zelf kan uitvoeren.

Via Laravel Nova kan je data makkelijk aanpassen, maar ook visualiseren. De ingebouwde visualisatie module laat ons toe om je data snel te visualiseren en in een dashboard te gieten.

Bouwstenen naar onze filosofie

Nova's bouwstenen liggen helemaal in lijn met de filosofie die we binnen Codana reeds hanteerden. We kunnen niet alleen configureren maar ook snel nieuwe functionaliteiten bouwen voor jouw applicatie.

Snelle opzet

Laravel Nova is te configureren door bovenop de bestaande Laravel applicatie een extra, losstaande laag toe te voegen. Zo kunnen we razendsnel een administratiepaneel opzetten, wat de kosten laag houdt.

Veilig

Dankzij Nova's ingebouwde veiligheidsprincipes, die naadloos integreren met de bestaande Laravelstructuren, is het beheren van je data helemaal veilig, zoals het hoort.

Neem sneller voorsprong

Net als bij het Laravelframework is er een steeds groeiende community achter dit systeem. Zo zijn er interessante functionaliteiten en data dashboards die we onmiddellijk kunnen toepassen op uw applicatie. 

Dit zorgt er voor dat we een nog snellere time-to-market kunnen bereiken.

Interesse in een nieuw Laravel project of een uitbreiding waar we een beheerssysteem aan je reeds bestaande applicatie toevoegen?

Natuurlijk zijn er nog verschillende oplossingen voor het bouwen van administratie panelen, zoals Backpack, LaraAdmin, QuickAdmin, SleepingOwl Admin en nog vele andere. Ook deze oplossingen hebben we getest en ook echt gebruikt in reeds bestaande projecten.

Toen echter Taylor Otwell zelf Laravel Nova introduceerde in Juli 2018 was de keuze echter erg makkelijk, de zekerheid dat dezelfde hoofdontwikkelaars achter het onderliggende Laravel Framework zitten zorgt er voor dat we ons geen zorgen moeten maken over de levensduur van Nova. Het zorgt er ook voor dat we er zeker van kunnen zijn dat bij de releases van nieuwe versies van Laravel er ook meteen een release voor Nova zal zijn. Dit zorgt er voor dat we makkelijk op de laatste versies kunnen werken, wat ons voor de rest van de applicatie ook in staat stelt om recente versies te gebruiken. Als we een recente versie kunnen gebruiken van Laravel, is upgraden bij een eventuele security release makkelijker en sneller te doen.

Dat zorgt er voor dat we onze Service Level Agreements omtrent security makkelijk kunnen nakomen.

Nova new users metric

Het toevoegen van Nova aan een applicatie gaat erg eenvoudig, we voegen de nova dependency toe via composer en voeren een aantal artisan commando's uit om de juiste dingen te publiceren. Als we dat gedaan hebben is Nova geinstalleerd. Dat wil zeggen dat er dan kan gestart worden aan het configureren van Nova voor de specifieke applicatie.
Hierbij voegen we Resources toe voor elke model dat we willen instellen, we maken daarbij de nodige velden aan en configureren die zodat ze op de juiste plekken getoond worden.

Waar we pas echt kunnen laten zien dat we echt met je meedenken is bij het aanmaken van custom metrics op je dashboard. Deze metrics zorgen voor een snel een eenvoudig overzicht van hoe je website presteert. Hier kunnen we starten met eerder eenvoudige metrics (nieuwe gebruikers, verkochte producten, aangemaakte relaties) maar we kunnen daar natuurlijk altijd nog meer metrics aan toe voegen. Bijvoorbeeld: opbrengst per product-categorie voor de afgelopen 30 dagen.

Laravel Nova is fantastisch

Een betrouwbare admin backend voor je webapp. Heb je die ook nodig?