Laravel als kern-framework

Met Laravel bouwen we backend applicaties. Van Data Management Systemen tot specifieke business applicaties. Ontdek wat je voor jou kunnen doen met het krachtigste PHP framework ter wereld.

Laravel expertise is voor ons enorm belangrijk. Daarom zetten we ook in op de samenwerking met de organisatie achter Laravel. Als Emerald Partner dragen we dan ook graag bij aan de ontwikkeling van het Laravel framework.

Laravel logo purple

Officiële Laravel Emerald Sponsor

Codana is Laravel Emerald Sponsor en investeert voortdurend in de Laravel technologie.

Een Laravel expert nodig?

Wij kunnen je zeker verder helpen.

Waarom is een Laravel web app een goede keuze?

 • Het meest populaire PHP-framework

  Laravel is het meest populaire PHP-framework en dat is het om enkele goede redenen. Door de solide software-principes ontwikkel je met Laravel webapps, snel en flexibel. De brede ondersteuning en uitgebreide documentatie zorgt er bovendien voor dat klanten op hun beide oren kunnen slapen.

 • Breed inzetbaar

  Laravel wordt gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Zowel grote als kleinere projecten worden ontwikkeld in Laravel en dat in zoveel applicaties: API-layers, bestelplatformen, klantenportalen, productbeheer... de toepassingen zijn eindeloos.

  Dat maakt van Laravel het zwitsers zakmes dat nooit ontgoochelt.

 • 100% open source

  Laravel is volledig beschikbaar als Open Source software, wat voor onze klanten betekent dat ze nooit in een vendor lock-in situatie terecht komen. Wij schrijven onze applicaties netjes volgens code standaarden, wat betekent dat applicaties vlot over te dragen zijn van de ene naar de andere ontwikkelaar.

Data processing met Laravel

Home Appliance Europe

Betrouwbaar

Het Laravel-Framework is gebouwd met een combinatie van reeds bestaande Open Source componenten van andere gereputeerde Open Source projecten. Het is een MVC framework gebaseerd op Symfony. Zo maakt het gebruik van reeds bestaande pakketten van League, Symfony en Doctrine. Hier boven op heeft Laravel zijn eigen speciale saus gegoten, door de IIlluminate-componenten aan te bieden.

Door deze aanpak kan het ontwikkelteam achter Laravel zich voornamelijk focussen op Developer Experience. Dit zorgt er voor de syntax die het mogelijk maakt expressief en snel de businessproblemen op te lossen.

Coaching voor studenten

Odisee hogeschool

Gebruiksvriendelijk

Onze klanten beheren alle aspecten in onze Laravel applicaties in een moderne, duidelijke gebruikersinterface. Om snel een gebruiksvriendelijke interface op te zetten gebruiken we vaak Laravel Nova, een enorm populaire interface bovenop Laravel applicaties.

Sommige applicaties hebben een beheerservaring op maat nodig, die ontwerpen onze UX experts eerst via interactieve wireframes in de design fase.

Wij zijn de Laravel experts.

We ontwikkelen Laravel apps voor tal van klanten. Kunnen wij jou helpen?

Belangrijkste Laravel eigenschappen

Een complete set van tools om te ontwikkelen

Laravel biedt een heel ecosysteem om jouw mobiele en webontwikkelingsvraagstellingen van een antwoord te bieden. Laravel Nova is een prachtig en handig dashboard. Dit dashboard is geconfigureerd door de achterliggende code, waardoor developers het snel kunnen instellen naar de verwachte wensen.

Laravel Echo zorgt voor realtime messaging & broadcasting tussen de serverside backend en de browser.

Ingebouwde security

Ieder jaar vinden er meer en meer cyberaanvallen plaats. Laravel biedt je ingebouwde bescherming tegen onder andere SQL injectie, Cross-Site Request Forgery (CSRF) & Cross-Site Scripting (XSS). Onze experts implementeren daarnaast altijd veilige, betrouwbare code.

Performance

Natuurlijk is performantie belangrijk voor elke webapplicatie die je wil gebruiken. Uit onderzoek van Akamai weten we dat elke 100 milliseconden vertraging conversie met 7 percent doet dalen.
Dat wil dus ook zeggen dat we hier veel focus op leggen tijdens het ontwikkelen van onze applicaties. Laravel biedt ons alvast een sterke basis om hier op verder te bouwen.

Automatisatie van het testen

Hoe kunnen we er zeker van zijn dat een ontwikkelaar iets heeft gemaakt dat werkt zonder te crashen, of bugs en fouten bevat? Zonder te testen of te controleren is dat onmogelijk en dit proces automatiseren zorgt niet alleen voor tijdswinst, maar meestal is het ook nauwkeuriger dan manueel te testen. Laravel is gebouwd met geautomatiseerd testen in het achterhoofd: testen met PHPUnit zit in een standaard installatie en de basisconfiguratie staat klaar op opgestart te worden. Er zijn ook vele helper functies (zoals bvb het simuleren van gebruikersgedrag), die het mogelijk maken om je applicatie meer expressief te testen.

Message Queue System (uitgestelde levering)

Message queues, of letterlijk vertaald “berichtwachtrijen”, zorgen ervoor dat applicaties kunnen communiceren door berichten naar elkaar te sturen. De wachtrij biedt een tijdelijke opslag van het bericht, wanneer de ontvanger bezet of niet geconnecteerd is. Dit draait al lang niet meer alleen om het versturen van e-mailberichten, vele vormen van communicatie tussen verschillende applicaties of zelfs delen van dezelfde applicatie gebruiken deze opzet. Hoe meer trafiek een webapplicatie krijgt, hoe meer requests er moeten kunnen behandeld worden, waardoor het risico op dataverlies door een crash groter wordt. Om dit te verhinderen kan een ontwikkelaar er voor kiezen om deze techniek te implementeren zodat er de web server altijd kan blijven werken zonder data te verliezen. We gebruiken deze techniek ook vaak om een asynchrone communicatie met een externe systeem op te zetten.

MVC-architectuur

Een MVC-architectuur laat de ontwikkelaar de code van een applicatie opdelen in 3 delen: Model, View & Controller. De modellen handelen de juiste business logica af, de views zorgen ervoor hoe informatie gepresenteerd wordt en de controllers linkt die twee tezamen. Een webapplicatie ontwikkelen met MVC maakt je code meer herbruikbaar en makkelijker te lezen, onderhouden en uit te breiden.

Een brede waaier van snelle uitbreidingsmogelijkheden

Packages zorgen ervoor dat er minder tijd en moeite moet gestoken worden in het bedenken en maken van functionaliteit die al elders werd geïmplementeerd. Laravel heeft een heel groot aanbod van deze packages dankzij één van de grootste PHP-communities. De onderliggende architectuur zorgt er ook voor dat we vele componenten van uit het Symfony-ecosysteem kunnen gebruiken.

 • Codana is officiële Laravel partner

  We zijn Laravel Diamond partner en sponsor

  Auteur: Joris De Groot
  Strategic Director and Managing Partner
  Joris De Groot
  laravel
 • Say hello to Laravel 9!

  Je leest het goed, Laraval 9 is er! 🚀

  Auteur: Joris Vercammen
  Developer
  Joris Vercammen
  laravel 9
 • Laracon Online Winter 2022

  Wat zijn de key take aways?

  Auteur: Tom Van den Eynden
  Web Architect | Coordinator
  Tom Van den Eynden
  Laracon winter 2022 Codana Banner
Laravel Nova Robot

Laravel Nova als krachtige backend

Laravel Nova is een admin panel waarmee je snel en gebruiksvriendelijk je data kan beheren. Door de snelle opzet en flexibele php code is het een tool waar je veel voordeel uit kan halen.