Bij Codana zijn we expert in het bouwen van PHP-applicaties. Daarmee bouwen we stevige webapplicaties op maat, waarmee we de problemen van onze klanten oplossen. Beheren van maatwerkprocessen, complexe rekenmodules en dataopslag, PHP is er een fantastische oplossing voor.

Maar wat is de PHP-programmeertaal precies?

PHP logo

PHP werd in 1994 als Open Source programmeertaal gestart door Rasmus Lerdorf. Sindsdien groeide PHP uit tot een van de populairste talen voor het bouwen van webapplicaties en is het terug te vinden in meer dan 79% van de bestaande projecten.

PHP is een erg polyvalente taal. Binnen Codana gebruiken we PHP voor quasi al onze websites waar we iets van logica of interactie met een databank moeten doen.

Waarom PHP-applicaties gebruiken?

Blije klanten

Door het gebruiksgemak van onze applicaties, bespaar je tijd op administratieve taken en bied je klanten een interface die een positieve ervaring biedt. Het toekomstperspectief van onze applicaties biedt ook een lange levenstermijn.

Open Source

Omdat PHP Open Source Software is, is het gebruik en de installatie er van gratis, en door z'n veelvuldig gebruik is er ook veel documentatie over te vinden. De enorm grote community van PHP zorgt er voor dat onze ontwikkelaars constant up to date  blijven van de meest recente ontwikkelingen.

Keuzevrijheid

PHP is overal toepasbaar. Het maakt gebruik van verschillende webservers, waarbij de meest populair Apache HTTP Server en Nginx zijn. PHP heeft ook drivers voor verschillende databank systemen, relationele databanken zoals MySQL, Mariadb, Postgres of NoSQL storages zoals mongodb of Redis.

Veilig en stabiel

Door het toepassen van concrete frameworks en industrie standaard veiligheidsmechanismes, beschermen we jouw privacy en die van je klanten. Ons project- en supportteam werkt dagelijks aan de veiligheid van alle applicaties die we bouwen én ondersteunen.

Enkele van onze klanten

Interesse in PHP ontwikkelaars? Neem contact op!

Stabiel

De stabilititeit van PHP is zeker niet te onderschatten, het project bestaat al meer dan 25 jaar en is nog steeds in actieve ontwikkeling. De snelheid van PHP is in de laatste versies een sterke focus geweest, dat zorgt er voor dat pagina's snel geladen kunnen worden. Dat is zowel handig voor de kost van de hosting en zorgt er voor dat ook mensen die over een trage verbinding surfen vlot gebruik kunnen maken van de applicaties die we ontwikkelen.

PHP is ook cross-plaform, dit wil zeggen dat het niet alleen op de standaard LAMP/LEMP stack kan draaien, maar dat het ook mogelijk is om Mac of Windows te gebruiken om het op te hosten.

Al deze dingen zorgen er voor dat PHP na al deze jaren in gebruik nog steeds toeneemt aan populariteit. Sommige erg grote websites, zoals FaceBook, DailyMotion, WikiPedia en Slack zijn geschreven in PHP,  dus je kan er van op aan dat ook voor jou project we niet in de problemen gaan komen.

De beste technologie

Met Laravel en Symfony hebben we kennis van de twee grootste Open Source PHP Frameworks in huis. Deze twee frameworks zorgen in voor stabiele snelle ontwikkeling van PHP-applicaties op maat.

calibrate agency

Nood aan PHP-experts?

Wil je starten met een nieuw PHP-project of kunnen we helpen met je huidige project? We luisteren graag naar de uitdaging in jouw project.