Codana bouwt webapplicaties in Symfony. Met Symfony haal je een webapplicatie in huis die robuust en toekomstgericht is.

Symfony logo square

Symfony is niet zomaar een PHP-framework, het vormt het fundament van vele andere frameworks en applicaties. Moderne web toepassingen zoals Drupal of Laravel zijn allen gebaseerd op componenten van Symfony.

Omdat de licentie van Symfony volledig Open Source is, vermijd je meteen ook het risico op vendor lock-in. In 2019 was Symfony zelfs het backend framework dat met voorsprong de meeste bijdragers had. Bovendien volgt Codana steeds de algemene coding standards, waardoor code en applicaties vlot over te dragen zijn naar een andere ontwikkelaar, indien nodig. 

Heb je dus nood aan een webapplicatie die uitmunt in stabiliteit, veiligheid en performantie? Codana bouwt voor jou de beste Symfony applicaties.

De keuze voor Symfony is dus een keuze voor zekerheid. 

Robuust

Symfony is gekenmerkt door een betrouwbare lange termijn roadmap en een stabiele open source community. Daardoor vormt het voor web applicaties de beste keuze als je zoekt naar lange termijn betrouwbaarheid en stabiliteit.

Perfect voor API's of microservices

Bij het maken van een nieuw Symfony-project worden alleen de kerncomponenten geïnstalleerd waardoor het een lichtgewicht is en ideaal voor Microservices of API's. U kunt vervolgens extra componenten toevoegen als u complexere applicaties wilt bouwen.

Super snel!

Volgens benchmarks is Symfony de snelste van de grote frameworks!

Codana programmeur

Op zoek naar de Symfony experts?

Codana bouwt al meer dan 5 jaar applicaties met Symfony en dat doen we voor diverse klanten. Heb je een vraag of jouw project, dan horen we graag hoe we je kunnen helpen. 

Componenten

Symfony is eigenlijk een verzameling van verschillende componenten. Deze componenten kan je best zien als onafhankelijke en herbruikbare code bibliotheken. Duizenden projecten gebruiken al deze componenten en ze zijn uitgegroeid tot standaarden waarop vele PHP applicaties zijn gebouwd.

Je kan elk van deze componenten in je eigen applicatie gebruiken, onafhankelijk van het Symfony Framework. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende componenten gebruikt in de code van Drupal en Laravel! Quasi alle grote Open Source projecten in de PHP wereld gebruiken wel iets van de componenten die Symfony aanbied.

Omdat Symfony opgezet is met verschillende componenten en als het ware een soort van blokkendoos is, is het ook super performant. Alleen de componenten die nodig zijn worden geïnstalleerd en andere stukken kunnen achterwege gelaten worden.

Kopiloot logo

Lees de kopiloot case

Kopiloot is een symfony platform waar creatieve ondernemers hulp krijgen bij het ontwikkelen van hun ideeën.

Twig

De Symfony-familie van componenten beperkt zich niet alleen tot enkel diegene om een maatwerk website te bouwen, er zijn verschillende niche-bibliotheken gemaakt door dezelfde mensen. Een daarvan is twig, waar we ook graag gebruik van maken. De snelheid waarmee de gecompileerde templates geserveerd worden is uitzonderlijk.

Het Symfony-project gebruikt ook reeds bestaande community projecten (zoals PHPUnit), zodat onze developers snel ingewerkt zijn op elk bestaand project dat ook van deze basiscomponenten gebruik maakt.

De grote variëteit van aangeboden packages zorgt er voor dat we voor de meeste algemene dingen een reeds gebouwde oplossing van uit de community kunnen gebruiken.  Zo we ons echt kunnen focussen op het beter maken van jouw bedrijfsprocessen.

Symfony audit en overname

Wil je graag advies over je bestaande Symfony applicatie, of wil je graag een audit laten uitvoeren? We helpen je graag verder.

Een eigen symfony app laten ontwikkelen

Ben je op zoek naar een ontwikkelaar voor het bouwen van een nieuwe webapplicatie? Codana's project team bouwt elke dag aan de beste Symfony applicaties.