Girl learning

Leren en coachen wordt aan een snel tempo gedigitaliseerd. Stonden we 10 jaar geleden nog gewoon aan een krijtbord, dan gebruiken trainers en leerkrachten vandaag de kracht van het digitaal onderwijs. Goed toegepast, kan een e-learning methode de efficiëntie van het aanleerproces tot 30% doen toenemen. Slimme digitale oplossingen spelen daarin een cruciale rol.

Marktpotentieel

Het is een feit dat de publieke en private markt voor nieuwe digitale leermiddelen gigantisch is.

Dat bewijst zich in de cijfers: de globale e-learning markt was in 2020 ongeveer 250 miljard dollar waard en naar verwachting zal dat cijfer in 2027 een pak meer nullen bevatten: 1 triljard. Laat dat cijfer alvast even inzinken. De Europese markt bedraagt ongeveer 40% van dat globale aantal. Wat lokaler: in 2020 gaf meer dan de helft van Vlaamse studenten aan om meer dan voorheen digitaal te willen leren.

Deze digitale oplossingen zijn inzetbaar voor publiek en privaat onderwijs, maar ook voor opleidingstrajecten in bedrijven en overheden. De markt is dus enorm.

Digitale Web Apps als best-in-class

Die realiteit bewijst zich in praktijk. De beschikbaarheid van kant en klare educatieve apps in app stores is de afgelopen 10 jaar enorm gestegen. SaaS platformen maken het toepassen van digitale onderwijsoplossingen in 2021 makkelijk en budgettair verantwoord. Google Classroom is daarin wereldwijd veruit de populairste oplossing. Door de brede set van tools, permanente bruikbaarheid en zeer lage kost hoeft dat niet te verwonderen.

Voor noden waar maatwerk vereist is, is de technologie enorm geëvolueerd. Moderne frameworks laten ons toe om snel en iteratief onderwijsmodellen te digitaliseren in gebruiksvriendelijke applicaties. Een paar voorbeelden:

case-odisee

MyCompass is een heel specifieke oplossing om studenten te helpen bij hun transitie naar de wereld na het onderwijs. Vaak hebben de studenten bepaalde dromen, of hebben ze hulp nodig bij het concreet maken van hun droom. MyCompass is daarin een coaching tool die hen die drempel over helpt.

wezooz

De Digitale Methode is dan weer een revolutionair platform dat traditionele leermiddelen omzet naar een betere, digitale manier van leren. Het platform is gemaakt voor leerlingen én onderwijzers. 

Formule voor succes

Wat deze applicaties zo onderscheidend maakt kunnen we samenvatten in vier pijlers:

  1. Een bijzonder specifieke gebruikerservaring op maat
  2. Toepassing van een methodiek die op voorhand is getoetst aan de hand van onderzoek en proeven
  3. De inherente capaciteit om snel op te schalen in zowel gebruikers als functionaliteiten
  4. Gebouwd met bouwstenen die geen limieten opleggen

Het ontwerpen en ontwikkelen van zo'n applicaties vergt een aanpak op maat en een goede samenwerking tussen alle partijen. We gaan daarom vanaf het begin diep in op de exacte bestaansreden van het idee, coachen onze klanten en scherpen het idee verder aan. 

Interesse?

Neem contact op met Codana om je e-learning of coaching project naar een hoger niveau te brengen. 

Auteur: Joris De Groot
Strategic Director and Managing Partner
Joris De Groot

More insights

Adressen register & GEOpunt API

Zelf al eens voor de keuze gestaan of je Google maps, openstreetmaps, of een andere GIS provider zou moeten gebruiken voor adres suggesties? Mocht je enkel Belgische adressen nodig hebben, lees dan zeker verder!

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
Logo vlaamse overheid

Next.js: Het zoveelste framework?

Zowat om de 10 jaar komt er nieuwe technologie boven drijven, die een verandering teweeg brengt in de manier waarop we software ontwikkelen. Is Next.js deze nieuwe technologie?

Auteur: Dries Cappon
UX, Design, React.js, Next.js
Dries Cappon
Next.js

Laravel 10 release

The release of Laravel 10: The king of types. Alles wat je moet weten over de nieuwe major release!

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
laravel 10 banner

Saloon - Package / SDK API integrations

API integraties voor een waaier aan services. Weinig tot geen herbruikbare code? Met Saloon maak je er een compacte / overzichtelijke SDK/Package van die je kan hergebruiken in al je projecten en kan maintainen op 1 plek.

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
Saloon hero image

Codana wint Digital Champ of the year award 2022

Codana is de winnaar van de FeWeb Digital Champ award 2022

Auteur: Joris De Groot
Strategic Director and Managing Partner
Joris De Groot
FeWeb Digital Champ award Codana

De ideale eerste werkplek

Ik ben Ward Vandevoort, 22 jaar en begin november 2021 ben ik gestart bij Codana als junior backend developer. Ontdek mijn verhaal bij Codana! 

Auteur: Ward Vandevoort
Developer
Ward Vandevoort
groepsfoto