Website

Een "gewone" website, zoals er zovelen zijn, brengt enkel informatie over. Buiten het klikken op links en lezen van informatie in tekst, video of foto is er weinig interactie. Hiervoor is het aangewezen om een bewezen CMS technologie toe te passen, waarvan enkele bekende voorbeelden Wordpress of Drupal zijn. 

Denk aan de website van een autobouwer. De blitse pagina's met veel foto's en video's: dat is het product van een typische website oplossing.

Webapplicatie

Webapplicaties zijn oplossingen voor specifieke problemen. Vaak betreft het implementaties van specifieke acties, die zeer divers kunnen zijn. Ook zit er in webapplicaties vaak veel interactie. In plaats van "ik plaats een pagina online", laat een webapplicatie toe aan een gebruiker om specifieke of ingewikkelde acties uit te voeren, via een zeer gebruiksvriendelijke interface. Facebook of Whatsapp? Juist, dat zijn web apps. 

Denk nu terug aan de website van die autobouwer: de pagina die je toelaat om zelf je auto te configureren, dat is een mooi voorbeeld van een webapplicatie.

The advantages of a web application

A web application lets you perform actions that you used to have to install a separate desktop application for. Because this application simply works in your browser, it offers you a number of fundamental advantages:

  • You no longer have to install or update separate software, you always have the best and latest version available.
  • Your data is stored in an online database (Cloud) so you don't have to worry about backups or loss of data.
  • You can always visit a web application from any device, anywhere in the world

Example of a web app

A good example of such a unique interaction is the application we made for the publisher VanIn. Through the TypTop application, students learn dactylo. The application generates unique exercises and allows students to practise in real time and score points in different ways.

Found an answer?

Now that you know the answer, you may need further advice.