Snelle laadtijden met de beste gebruikerservaring. Met onze JavaScript-applicaties werken je webapps echt razendsnel.

Wat is JavaScript?

JavaScript is de meest voorkomende implementatie van de ECMAScript-specificatie. Ontwikkeld in 1993 is JavaScript, vaak afgekort als JS, samen met HTML en CSS één van de basis bouwstenen van het web. Het wordt vaak gebruikt om interactiviteit toe te voegen aan webpagina's of webapplicaties die anders alleen statische informatie zouden kunnen weergeven.

Javascript

JavaScript-frameworks voor front- en backend

Codana is een specialist in het ontwikkelen van performante JavaScript-applicaties met diverse frameworks.

We bieden onze diensten aan in project- en consultancy modus, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit en een samenwerking op lange termijn.

Codana is expert in React.js en Vue.js, hiermee maken wij performante frontend ervaringen, in combinatie met onze PHP-webapplicaties. 

Als backend technologie passen we Node.js toe om real-time communicatie mogelijk te maken. Die technologie gebruikten we in de socialmedia-applicatie van het Tomorrowland festival.

Headless, frontend én backend

We maken headless applicaties met een JavaScript-frontend, maar we gebruiken Node.js ook om real-time notificaties en chats te realiseren.

We stellen steeds de beste architectuur samen die bij jouw project past.

Webapplicaties voor alle doelen

We maken webapplicaties op maat: business applications, product-, process- en ordermanagement, e-commerce, community platforms, intranet-platformen en contentmanagement. 

We maken allerhande portals en communicatie-applicaties met onze JavaScript- en PHP-technologie.

Een volledige service

Wij zorgen voor een goede digitale strategie, de beste analyse en ontwikkeling en zorgen voor hosting en support. Alles onder één dak om de beste service aan te bieden.

Je hebt één aanspreekpunt voor jouw volledige applicatie, wij regelen alles voor jou.

De voordelen van JavaScript-apps

JavaScript is de enige moderne technologie om interactieve webapplicaties te bouwen, en wordt dus ook veel gebruikt in ons team om applicaties op te leveren aan de kwaliteitsnormen die wij willen.

Veelzijdig

Zoals eerder vermeld, is JS erg flexibel en kunnen we dit voor verschillende types van applicaties inzetten. Er bestaan verschillende stijlen van programmeren waar we aan ons kunnen houden, maar meestal houden we ons aan reeds bestaande standaarden.

Robuust

Hoewel JavaScript er om bekend staat dat er frequent nieuwe frameworks of libraries voor uit komen, zijn de keuzes die wij maken er vooral op gericht om matuur en stabiel te zijn. Dit zodat we applicaties voor lange tijd kunnen ondersteunen. 

Snel

Zowel naar gebruikerservaring als naar rauwe performance toe is JavaScript vandaag enorm snel. Dit zorgt voor een vloeiende, leuke gebruikerservaring.

Interesse in onze diensten voor JavaScript-ontwikkeling? Neem contact op en wij reageren als de bliksem!

Zo gebruiken wij JavaScript

In een standaard, monolitische, applicatie gebruiken we JS voornamelijk om extra functionaliteit toe te voegen aan applicaties, dit variëert van het toevoegen van modal windows, collapsibles of slideshows tot meer ingrijpende dingen, zoals zoeken op een pagina, of andere onderdelen van de pagina dynamisch inladen.

Het grote voordeel van dat laatste is dat we voor snellere initiële laadtijden van de pagina kunnen zorgen, waarbij het belangrijkste deel van de pagina eerst wordt ingeladen en waarbij we de rest van de pagina later, via een AJAX-request ophalen, zodat de rekenkracht nodig voor het opbouwen van een complexe pagina in verschillende blokken kan gebeuren.

Voor een decoupled applicatie, waar we de frontend (het zichtbare/bruikbare deel van de website) als een aparte applicatie bekijken, gebruiken we ook JavaScript. Dit bouwen we dan meestal met React. De pagina wordt opgebouwd met JavaScript en er wordt dan dynamisch gekeken welke onderdelen mogelijk en toegestaan zijn om te tonen, zodat die achteraf opgehaald kunnen worden. Vaak komt dit neer op een erg doorgedreven manier van het verspreiden van de individuele componenten van de pagina.

JS is een taal die verschillende manieren van programmeren toelaat, Event-Driven, functioneel, objectgeoriënteerd of imperatief, JS's flexibiliteit stelt de ontwikkelaar in staat om haar favoriete manier van programmeren te gebruiken.

JS wordt meestal in de browser van de eindgebruiker gebruikt om daar functionaliteit toe te voegen, maar sinds 2009 is er ook Node.js. In deze hoedanigheid kan JS ook gebruikt worden om op de server te werken. Node.js wordt hier vaak gebruikt om real-time of asynchrone onderdelen van een website te beheren. Dit past perfect in de microservice architectuur om programmeertalen te laten doen waar ze goed in zijn en zo kleine pods te maken met discrete functionaliteit.