Codana team happy

Reken op onze specialisten

Codana is gespecialiseerd in het ontwikkelen van performante JavaScript-applicaties met diverse frameworks.

We bieden onze diensten aan in project- en consultancy modus, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit en een samenwerking op lange termijn.

We gebruiken React.js en Vue.js voor performante frontend ervaringen.

Als backend technologie passen we Node.js toe, bijvoorbeeld om real-time communicatie mogelijk te maken.

Diensten

JavaScript is de enige moderne technologie om interactieve webapplicaties te bouwen, en wordt dus ook veel gebruikt in ons team om applicaties op te leveren aan de kwaliteitsnormen die wij willen.

 • Headless, frontend én backend

  We maken headless applicaties met een JavaScript-frontend, maar we gebruiken Node.js ook om real-time notificaties en chats te realiseren.

 • Diverse toepassingen

  We maken webapplicaties op maat: business applications, product-, process- en ordermanagement, e-commerce, community platforms, intranet-platformen en content management. 

 • Service & support

  Reken op ons voor digitale strategie, analyse en ontwikkeling maar ook hosting en support na oplevering. Alles onder één dak om voor de beste service.

Onze Javascript frameworks

Digitaal platform ter vervanging van schoolboeken

Digitale Methode
Javascript

Wat is JavaScript?

JavaScript is de meest voorkomende implementatie van de ECMAScript-specificatie.

Ontwikkeld in 1993 is JavaScript, vaak afgekort als JS, samen met HTML en CSS één van de basis bouwstenen van het web. Het wordt vaak gebruikt om interactiviteit toe te voegen aan webpagina's of webapplicaties die anders alleen statische informatie zouden kunnen weergeven.

Sinds de jaren 2010 is Javascript terug enorm populair geworden, met een grote evolutie en verspreiding van verschillende Javascript frameworks als gevolg. Moderne javascript apps worden vaak gezien als de logische opvolger van Adobe Flash, omdat het ook grafische, dynamische surfervaringen aanbiedt.

De voordelen van JavaScript-apps

Javascript toepassingen bieden specifieke voordelen. 

 • Veelzijdig

  Javascript kan ingezet worden voor frontend en backend. Dat maakt het voor sommige web apps erg veelzijdig en flexibel in te zetten. 

 • Robuust

  De frameworks die we gebruiken zijn industry favorites, breed toegepast en goed ondersteund door een actieve community en een bekende roadmap.

 • Snel

  Zowel naar gebruikerservaring als naar rauwe performance toe is JavaScript vandaag enorm snel. Dit zorgt voor een vloeiende, leuke gebruikerservaring.

Interesse in onze diensten voor JavaScript-ontwikkeling? Neem contact op en wij reageren als de bliksem!

Dactylo oefeningen met een React app

VAN IN publishing

Zo gebruiken wij JavaScript

Voorbeelden

In een standaard, monolitische, applicatie gebruiken we JS voornamelijk om extra functionaliteit toe te voegen aan applicaties, dit varieert van het toevoegen van modal windows, interactieve modules of slideshows tot meer ingrijpende dingen, zoals zoeken op een pagina, of andere onderdelen van de pagina dynamisch inladen. Data real-time laden heeft als grootste voordeel de snellere laadtijden.

Headless

Voor een decoupled applicatie, waar we de frontend (het zichtbare/bruikbare deel van de website) als een aparte applicatie bekijken, gebruiken we ook JavaScript. Het resultaat is een single page applicatie, die snel laadt en interageert. Een veel betere gebruikerservaring is het resultaat. Headless werken heeft in sommige projecten ook voordelen voor marketing teams.

Flexibel

Javascript is een programmeertaal die verschillende manieren van programmeren toelaat; event-driven, functioneel, object georiënteerd of imperatief. Deze flexibiliteit stelt de ontwikkelaar in staat om z'n favoriete manier van programmeren te gebruiken.

Fullstack

Javascript wordt meestal in de browser van de eindgebruiker gebruikt om daar functionaliteit aan te bieden, maar sinds 2009 is er ook Node.js. In deze vorm kan JS ook gebruikt worden om op de server te werken Daardoor is Javascript een fullstack taal.

Node.js wordt vaak gebruikt om real-time of asynchrone onderdelen van een website te realiseren. Dit past perfect in de microservice architectuur, die programmeertalen laat doen waar ze goed in zijn en zo kleine, afzonderlijke modules te maken met specifieke functionaliteit. Een vlotte onderhoudbaarheid en bedrijfszekerheid zijn de logische voordelen.

Op zoek naar een web app die je blij maakt?

Laten we eens kijken hoe we jou vooruit kunnen helpen.