Wat is React.js?

We bouwen snelle React webapplicaties

Een snelle en vlekkeloze gebruikerservaring is de standaard geworden in alle moderne web toepassingen. De dagen van saaie en statische websites liggen gelukkig ver achter ons. Onze klanten willen steeds meer op maat gemaakte functionaliteiten en een surfervaring die het verschil maakt voor hun gebruikers. Zo geven ze hun publiek een unieke gebruikerservaring wanneer ze hun product gebruiken en onderscheiden ze zichzelf van de rest. Deze ervaring creëren we met React webapplicaties.

React is een open source javascript library dat ontwikkeld werd door de ingenieurs bij Facebook. Het laat ons, als ontwikkelaars, toe om razendsnelle single page applicaties te maken. Door React te gebruiken open je de mogelijkheid om functionaliteiten op maat van jouw noden te ontwikkelen. React is vandaag het meest populaire Javascript framework, met een marktaandeel van meer dan 60%

Waarom zou je React gebruiken?

Gelukkige klanten

Een snelle pagina laadtijd is één van de beste manieren om je klant blij te maken. Een snelle, kristalheldere User Experience leidt tot een betere conversie rate op je applicatie.

Het is supersnel

Je frontend bouwen in een javascript library resulteert in een web applicatie die geen volledige page refreshes nodig heeft. Data wordt dynamisch opgehaald en getoond in je applicatie, wat de gebruikerservaring een enorme positieve boost geeft. 

Het doet alles wat je van een app verlangt

Onze web applicaties maken gebruik van alle moderne mogelijkheden van devices en browsers. Heb je een smartphone app nodig? De kans is heel groot dat onze Progressive Web Apps (PWA) de beste keuze zijn voor jou.

Vlotte ontwikkeling zonder vendor lock-in

React wordt snel aangeleerd door ontwikkelaars en laat ze toe om vlotte, leuke gebruikerservaringen te creëren. De Open Source licentie en ons gebruik van coding standards vermijdt volledig het risico op vendor lock-in.

Typ Top React.js applicatie

TypTop, een React applicatie voor studenten

Een mooi voorbeeld van de kracht van React. Studenten leren blind te typen door het uitvoeren van oefeningen. Deze oefeningen worden dynamisch gegenereerd, aangeboden én geëvalueerd door de applicatie.

Lees de TypTop case >

Dus, wat maakt deze library dan zo speciaal?

React maakt gebruik van de virtuele DOM, of Document Object Model, om onmiddellijk webpagina's te updaten. Dit betekent dat React de DOM veel sneller kan renderen dan een normale paginavernieuwing dat kan.

Dus waarom is dat?
De DOM is eigenlijk een verzameling van nodes in een boomstructuur. Dankzij javascript kan je makkelijk nodes toevoegen en verwijderen om een meer reactieve applicatie te creëren. Nu, dit is niet per sé traag. Wat wel traag is, is de browser die voor elke DOM-update al je CSS opnieuw zal rerenderen. De Virtuele DOM is daarentegen een lichte en ontkoppelde abstractie van de echte DOM. Het is eigenlijk de browser van de gebruiker die een virtuele representatie zal bijhouden van de UI in zijn geheugen. Bij elke statusupdate die javascript toepast, zal de virtuele UI in het geheugen dit detecteren, het vergelijken met de huidige DOM van de browser en enkel de secties updaten die verschillend zijn. Dit resulteert in minder wijzigingen in de UI en zal onvermijdelijk een snelheidswinst opleveren voor jouw applicatie.

Wist je dat?

React werd ontwikkeld door Jordan Walke en zag voor de eerste keer het daglicht toen het werd gebruikt op de nieuwsfeed van Facebook in 2011.

Wat hebben we jou te bieden?

Misschien kon je de uitleg hierboven niet zo goed volgen en draait je hoofd er ondertussen al een beetje van?

Gelukkig hoef jij je er helemaal niet van aan te trekken, want zorgen voor alles!

Concreet bieden wij jou onze kennis en expertise aan. Wij bij Codana hebben jarenlang ervaring met het creëren van deze op maat gemaakt webapplicaties voor onze klanten. Dus laten we even bespreken wat we voor jou kunnen doen!  Samen kunnen we een geweldige applicatie bouwen en tegelijkertijd helpen we je dit product te lanceren door je bij te staan in marketing en Search Engine Optimisation. Onze werkethiek betekent dat we een nauwe samenwerking willen met onze klanten en dat we steeds jouw visie in ons achterhoofd zullen houden. We geloven ook dat het ontwikkelproces nooit eindigt. Wij houden jouw applicaties up-to-date en willen graag nieuwe functionaliteiten ontwikkelen om de groei van jouw bedrijf te faciliteren.

Heb je al interesse?