Webapplicaties zijn specifieke oplossingen voor specifieke problemen. Vaak betreft het implementaties van specifieke acties, die zeer divers kunnen zijn. Ook zit er in webapplicaties vaak veel interactie. In plaats van "ik plaats een pagina online", laat een webapplicatie toe aan een gebruiker om specifieke of ingewikkelde acties uit te voeren, via een zeer gebruiksvriendelijke interface of een API die aangestuurd kan worden door een andere machine.

Een webapplicatie is altijd op maat en lost jouw specifieke probleem op.

De beste technologie

We werken enkel met Open Source frameworks die zichzelf elke dag bewijzen, overal ter wereld. Met Laravel, Symfony en React bouwen we best-in-class webapps.

Elke applicatie, of het nu over een webapplicatie of een raketcomputer gaat, wordt eerst ontworpen binnen een analyse en ontwerp fase. Dan ontwikkelen we de applicatie in iteratieve sprints, waar je als klant je project gestaag ziet groeien en slagen.

Projectaanpak

Discovery & Analyse

In de discovery fase helpen we je om de doel van de applicatie kristalhelder te krijgen. We zorgen er samen voor dat het ontwerp volledig in lijn ligt met het doel van je business strategie. We ontwerpen een webtoepassing die de beste functionaliteit biedt voor het budget dat gereserveerd is. We stellen een projectplan op dat waarborgt dat het business doel van je applicatie binnen het budget kan worden opgeleverd.

Bouw en support

Via een iteratieve, transparante project aanpak gaan we je project realiseren. Je krijgt regelmatig demo's en feedbackmomenten zodat je je investering kan zien groeien. We werken de applicatie netjes af en zorgen ervoor dat een goed geteste toepassing kan uitgerold worden. Onze markteers en ontwikkelaars staan voor je klaar voor alle vragen na oplevering.

talk to the experts

In de analyse fase definiëren we je probleem en stellen we een oplossing voor. Door hier voldoende tijd aan te besteden, stellen we een sterk plan van aanpak voor om het probleem op te lossen.

Dat wil niet zeggen dat we na deze analyse-fase niet meer kunnen bijsturen. Omdat we ook tijdens de uitvoering nauw samenwerken met onze klanten kunnen we tijdens het proces nog steeds blijven bijsturen.

Hoe complexer je applicatie is, hoe meer aandacht we zullen besteden aan de analyse en het ontwerp. Eens we een concept hebben, starten we aan de uitwerking van je project. Er zijn 2 verschillende development-strategieën om het project aan te pakken.

  1. We starten met de meer eenvoudige onderdelen van het systeem en vertrouwen op ons gemeenschappelijk voortschrijdend inzicht en bouw stap voor stap de moeilijkere delen van het systeem.
  2. De andere optie is dat we starten met het meest moeilijke onderdeel van het systeem. Dat zorgt er voor dat we snel kunnen valideren of we op de goede richting zijn. Dit zorgt er wel voor dat we minder kennis hebben van hoe de bedrijfsprocessen van jou specifieke sector werken en we dus meer moeten steunen op experts van binnen je bedrijf om te begrijpen wat we doen.

Als je zelf nog niet helemaal zeker bent van je noden, dan is de eerste methode aangewezen.

Eens we aan het bouwen zijn, volgen we de principes van Agile, zodat we een korte communicatielijn hebben en we op het einde van elke sprint een kleine deeloplevering kunnen doen. Zo kunnen we frequent bijsturen en zijn we zeker dat je webapplicatie exact doet wat je er van verwacht.

Starten met het bouwen van een webapplicatie?

Overtuigd? Neem contact op met Codana om de praten over jouw webapp op maat. We helpen je verder met het beste advies en een luisterend oor.