Net zoals een mooi maatpak, is een webapplicatie op maat de meest duurzame en best passende oplossing die je kan kiezen. Een website op maat groeit op zo’n manier met je mee zodat er altijd aanpassingen kunnen gebeuren op ritme van jouw organisatie.

  • Past perfect

    Een maatwerk website zit strak omheen het beoogde doel, uniek aangemeten op je bedrijfsproces 

  • Ruime keuze

    Stel geheel je eigen platform samen. De mogelijkheden voor zijn grenzeloos.  

  • Hoog comfort

    We stellen altijd de eindgebruiker voorop en zorgen ervoor dat jou klant z’n beleving optimaal verloopt 

Wanneer heb je een website op maat nodig?

Je hebt bijzondere functionaliteit nodig. Elke website bevat tekst, foto en vaak ook video. En daar zijn genoeg snelle, standaard oplossingen voor. Maar wat als de inhoud van je website het resultaat is van een logische berekening? Of uit één of verschillende databronnen komt? Dat is vaker het geval dan je denkt. Denk maar aan online loketten, verkoopspunten, rekentools, datahubs,... In dat geval is het meestal nodig om een website op maat te laten maken.

Je wil opvallen. In de eerste plaats zal je op maat website ervoor zorgen dat je uniek kan zijn, dat je website er niet zal uitzien zoals die van vele anderen eruitziet. Zo kan je je merk meer tot uiting laten komen en zich laten onderscheiden tegenover je concurrentie. De website zal je professioneel laten overkomen en je geloofwaardigheid sterk verbeteren met mogelijke klanten.

Je wil snel kunnen inspelen op nieuwe noden. Als je moet inspelen op de realiteit van je business, moet je website kunnen meegroeien met je onderneming. Snel extra functionaliteit voorzien is een pak voor de hand liggender in maatwerk websites. 

P-bay bidding on the website

P-bay veiling platform

Een goed voorbeeld van zo'n website op maat is een veilingplatform. Veiling websites bevatten zeer specifieke processen en regels, waarvoor je ook een specifieke oplossing nodig hebt. 

Voor onze klant P-Bay ontwikkelden we een veilingplatform op maat dat gebruikers over de hele wereld toelaat om via real-time bidding deel te nemen. 

Een goede, op maat gemaakte website wordt gebouwd met jouw doelgroep in gedachten. In plaats van een algemeen klantprofiel zoals bij de kant en klaar pakketten, wordt er gezocht naar een digitale ervaring die ervoor zorgt dat jouw klant aanzet om het pad te volgen dat jij in gedachte had: van een geprikkelde interesse tot een herhaald gebruik. Daar zorgen onze User Experience Designers voor.

Een website op maat is ook flexibeler, reactiever en makkelijker aanpasbaar dan een template. Zo’n website kan zich makkelijker vormen naar de veranderlijke behoeften van jouw business. Dus, als je bedrijf en zijn klanten groeien en veranderen, dan doet je website dat ook, zodat je bezoekers een betere en meer inclusieve gebruikservaring ondergaan. Dat doen we door het gebruiken van Open Source frameworks.

Elk maatwerk project start met een goed gesprek met een van onze experts. Codana zorgt voor strategie, analyse, ontwerp en realisatie van je maatwerk website. 

Besluit

Er zijn verschillende manieren om goedkoop eenvoudige websites te maken: wordpress, wix, squarespace, … er zijn honderden opties waar je een goedkope website kan maken. Uit het bestaande aanbod een thema kiezen dat min of meer bij je huisstijl past, inhoud invullen, nog een contactformulier bij op de website plaatsen en klaar. De mogelijkheden van deze websites zijn echter zeer beperkt.
Als je meer wil dan een online folder is dat niet voldoende. Er zijn verschillende opties:

Je kan starten met een Content Management oplossing zoals Drupal of Craft CMS. Dat is goede basis om van te starten met maatwerk ontwikkeling om zo een deel van je proces digitaal beschikbaar te maken. In veel gevallen is dat niet de beste keuze en is een webapplicatie op maat altijd de betere keuze.