Holy moly! Wat een evenement!

Ik denk dat de titel en intro het wel ergens verraden heeft. Laracon EU , er zijn gewoon niet genoeg lovende woorden om te beschrijven wat een ervaring dit was. Nog nooit is de binding met de community zo sterk geweest als op dit evenement te Amsterdam. Een evenement waar iedereen er voor elkaar was, open stond voor brainstorms, tech talks en zelfs food sharing!

Meer details? Lees dan zeker verder!

laracon eu logo

Larawat?

Laracon is een wereldwijde conferentie gericht op het Laravel PHP-framework, bekend om zijn elegantie en ontwikkelaarsvriendelijke functies. Het biedt een platform voor Laravel-ontwikkelaars om de nieuwste ontwikkelingen, best practices en geavanceerde technieken te ontdekken. De conferenties bevatten keynote-sprekers, technische sessies en workshops, waardoor deelnemers kunnen netwerken en kennis kunnen uitwisselen. Laracon-evenementen vinden op verschillende locaties wereldwijd plaats om de diverse Laravel-gemeenschap te bedienen. Kortom, Laracon bevordert samenwerking en kennisdeling binnen het PHP-ontwikkelingsecosysteem.

Inspirerende sessies

Daniel Coulbourne Laracon Eu 2024

Flip the Switch Slowly - Daniel Coulbourne

Een talk die toch wel aanleunt bij projecten die we binnen nemen. Het is altijd een eeuwen lange discussie wat aan het begin van een overname/refactor de beste optie is. Herwerken of volledig van 0 beginnen?

Daniel heeft aan de hand van een waargebeurde case een inspirerende walkthrough gegeven over hoe zij dit aangepakt hebben door de code niet volledig opnieuw te maken maar stukje per stukje te maken, te testen en door een kleiner percentage van bezoekers live te laten testen. Hierdoor veel controle te houden en altijd de mogelijkheid te behouden om op eender welk moment de "oude" code paralel te laten draaien en terug te switchen om te voorkomen dat de klant hier enige hinder van ondervindt.

Taylor otwell laracon eu 2024

Laravel Update - Taylor Otwell

The one and only, de uitvinder van Laravel! Natuurlijk niets anders als lovende woorden. Zoals altijd kan hij niet anders als de community verassen met een container vol (ja hoor, niet gewoon een hand vol!) nieuwe features, tools zoals Laravel Reverb en Laravel Herd, en super handige tips en tricks die ons als developers het leven enkel maar makkelijker maakt om bangelijke applicaties te bouwen.

Mateus Guimarães laravel eu 2024

Unveiling the Modular Monolith - Mateus Guimarães

Mateus, 1 van de nieuwe lesgevers op Laracasts. Een leerrijke talk over het opslitsen van je code base zodat je een zo optimaal mogelijke structuur kan maken in je project zodat je maximale schaalbaarheid en efficientie kan bereiken. Zo ver zelfs dat de mogelijkheid bestaat om hier extreme performantie updates in te maken dat een gigantisch verschil kunnen maken op je productie applicatie. Info dat we zeker en vast meenemen naar volgende/huidige projecten om zoveel mogelijk te optimaliseren.

Philo Hermans Laracon EU 2024

Reusing Reusable Livewire Components - Philo Hermans

Livewire, recent volledig opgepakt door Laravel. Een frontend framework die het toelaat op toch dynamische componenten te maken door PHP developers in laravel zonder een extern framework te moeten koppelen zoals ReactJS of VueJs. Philo wist ons verschillende tips en tricks te leren hoe we onze componenten zo herbruikbaar mogelijk maken doorheen een project.

Wist je al dat wij dit in enkele projecten gebruiken? 

Livewire?

Nood aan een all-in-one oplossing met dynamiek?

Laracon, dankjewel is niet genoeg!

Alvast enkele voorproevertjes van de inspirerende sessies die we gevolgd hebben op de 2 dagen Laracon. 

Een dag om naar terug te kijken waar we ook als team sterker uit komen en super geconnecteerd hebben met elkaar. een team uitstap zou ik het niet noemen, eerder een familie feest waar iedereen dezelfde interesses heeft. 

Het recept tot eindeloze gespreken en bindende gesprekken. 

Laracon EU, bedankt voor een bangelijke conventie en tot binnenkort!

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face

More insights

Cross-platform applicaties met React Native

Nog nooit was het ontwikkelen van native mobiele applicaties zo toegankelijk als vandaag. Bij Codana doen we dit door gebruik te maken het React Native, een open-source framework dat werd ontwikkeld door Meta.

Auteur: Jinse Camps
Architect | Analyst
Jinse Camps
dev

Een effici├źnt datamanagementsysteem voor toerisme

Een TDMS of Tourist Data Management System, is simpelweg een platform dat data uit verschillende bronnen ophaalt, intern al dan niet automatisch verwerkt en deze gegevens terug aanbiedt aan externe platformen.

Auteur: Tom Van den Eynden
Web Architect | Coordinator
Tom Van den Eynden
laptop

Systemen voor gegevensbeheer in toerisme

In dit artikel verkennen we wat een TDMS is, waarom het essentieel is voor de toerisme-industrie, en hoe technologie├źn zoals Laravel en ElasticSearch het verschil kunnen maken. 

Auteur: Tom Van den Eynden
Web Architect | Coordinator
Tom Van den Eynden
tdms

Beveiliging van Laravel 101

In deze blogpost gaan we dieper in op een aantal veelvoorkomende Laravel beveiligingsfouten.

Auteur: Robbe Reygel
PHP developer
laravel

Test Driven Development - toepassing op een project

TDD, of voluit Test Driven Development, is een aanpak van ontwikkeling waarbij we vertrekken van het schrijven van tests. 

Auteur: Sarah Jehin
PHP developer
Sarah Jehin
development

De OSLO-standaard: hoe gestandaardiseerde gegevensuitwisseling ons verder brengt

De OSLO-standaard is een term die je misschien wel eens hebt horen vallen in de context van gegevensuitwisseling en digitale transformatie, maar wat houdt het precies in en wat zijn de voordelen ervan?

Auteur: Benjamin Verhaegen
PHP Developer
benjamin_verhaegen
shaking_hands_black_white