Noah Gillard

Ik ben Noah Gillard, 21 jaar en sinds 2 augustus ben ik in dienst bij Codana als junior backend developer. Ik ben bij Codana terecht gekomen als stagiair voor mijn laatste jaar Multimedia en creative technology te Karel de Grote Hogeschool. Ik zocht specifiek een bedrijf waar leren en vooral het welzijn van de medewerkers/collega’s centraal staat. Dit dan in combinatie met het gevoel hebben dat je kan doen wat je graag doet en er ook in kan uitblinken. Na 12 leerrijke weken stage en een periode vol met plezier, kon ik niet anders dan in deze toffe ploeg te willen starten.

Sinds 2 augustus ben ik dus officieel ook lid van het geweldige Codana-team!

Een nieuwe uitdaging

2 augustus was voor mij een heel spannende dag met vooral veel stress voor mijn eerste echte werkervaring. Al snel was het duidelijk dat het bij hen (desondanks COVID-19) draait om mijn welzijn en dat ik me goed voel op de plek waar ik terecht kom. Ik heb een uitgebreid digitaal welkom gekregen van de collega’s, ze hebben me laten kennis maken met hun leertrajecten en projecten waar ze mee bezig zijn. Aldus, een zeer warm welkom waar ik zeker positief op terugblik.

Samen stippelen we een opdracht uit die past bij mijn profiel

Codana workshop

De eerste dagen stonden volgepland met gesprekken met de teamleden van de projecten waar ik op kwam. Hierdoor kon ik samen met hen de meest efficiënte weg uitstippelen om mij in te werken en zo wegwijs te geraken in de projecten die al even bezig waren. Ook om de structuur van Codana toe te lichten zodat alles overzichtelijk en duidelijk blijft. Door deze efficiënte aanpak kon ik binnen de week alle projecten lokaal opzetten en er direct invliegen met de tickets.

Codana is aan het einde van mijn inwerkperiode op zoek gegaan naar projecten waar ze extra hulp zochten. Dit niet alleen omdat ze extra mankracht nodig hadden, maar ook projecten die specifiek bij mijn profiel pasten. Al snel ben ik in een project gerolt dat al een lange periode in development zit. Een project waar ik mijn passie voor algoritmisch denken en problem solving op los kon laten gaan. Een project waar veel denkvermogen aan te pas moet komen en grote hoeveelheden data verwerkt moeten kunnen worden.

groep

Maar hier bleef het niet bij, op één project zitten zou maar een monotone opgave zijn. Hiervoor geven ze je meerdere projecten met verschillende soorten work load om zo toch een uitgebreide variatie te houden in het werk dat je doet. Ik wou zelf in de toekomst dieper kunnen gaan met Javascript,  ondanks dat het niet helemaal mijn ding was, wou ik het wel kunnen en dit ook mee in mijn portfolio kunnen opnemen.

Hiervoor ben ik op het project van de nieuwe codana website met Statamic gezet. Hier heb ik een WYSYWYG genaamd Bard mogen aanvullen met een eigen extensie zodat deze gebruikt kon worden naar de noden van Codana.

Groeien is springen in het onbekende, telkens weer.

Team Codana

Je moet kunnen groeien op persoonlijk vlak en op vlak van kennis. Zoals in het begin van dit artikel vermeld staat, ben ik iemand die geeft om de mogelijkheid voor groei. Ondanks dat dit mijn eerste werkervaring is, weet ik wel wat ik wil, een bedrijf dat mij kan begeleiden en mij het gevoel kan geven dat ik effectieve waarde kan genereren voor het bedrijf. Al snel kwam ik tot de conclusie dat je binnen Codana niet het zoveelste nummertje bent, je bent hier een persoon met een eigen specialisatie. Een persoon die iets kan en er ook voor geapprecieerd wordt.

People minded, als ik het zo mag noemen. Eveneens de verschillende follow-up gesprekken die ik heb gehad waar ze meermaals vroegen naar mijn mening en naar wat ik graag veranderd zou zien. Dit gaf me een zeer veilig gevoel. Er staat altijd iemand klaar voor me als ik hulp nodig heb, collega’s nemen je gerust erbij als er interessante uitleg komt. En vooral, je krijgt het gevoel dat je meetelt in een mooi geheel.

Zin in een technische stage waar je écht iets aan hebt? Dan ben je bij Codana aan het juiste adres.

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face

More insights

Cross-platform applicaties met React Native

Nog nooit was het ontwikkelen van native mobiele applicaties zo toegankelijk als vandaag. Bij Codana doen we dit door gebruik te maken het React Native, een open-source framework dat werd ontwikkeld door Meta.

Auteur: Jinse Camps
Architect | Analyst
Jinse Camps
dev

Laracon EU 2024

Een fantastisch leerrijke ervaring om met een hoop Laravel gepassioneerde mensen te inspireren! Iets wat niet gemist kan worden en heel veel voeling geeft met de community. Wat een top evenement! Wie zien we volgende edities? 😮

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
laracon codana persoon

Een efficiënt datamanagementsysteem voor toerisme

Een TDMS of Tourist Data Management System, is simpelweg een platform dat data uit verschillende bronnen ophaalt, intern al dan niet automatisch verwerkt en deze gegevens terug aanbiedt aan externe platformen.

Auteur: Tom Van den Eynden
Web Architect | Coordinator
Tom Van den Eynden
laptop

Systemen voor gegevensbeheer in toerisme

In dit artikel verkennen we wat een TDMS is, waarom het essentieel is voor de toerisme-industrie, en hoe technologieën zoals Laravel en ElasticSearch het verschil kunnen maken. 

Auteur: Tom Van den Eynden
Web Architect | Coordinator
Tom Van den Eynden
tdms

Beveiliging van Laravel 101

In deze blogpost gaan we dieper in op een aantal veelvoorkomende Laravel beveiligingsfouten.

Auteur: Robbe Reygel
PHP developer
laravel

Test Driven Development - toepassing op een project

TDD, of voluit Test Driven Development, is een aanpak van ontwikkeling waarbij we vertrekken van het schrijven van tests. 

Auteur: Sarah Jehin
PHP developer
Sarah Jehin
development