Ward Vandevoort

Ik ben Ward Vandevoort, 22 jaar en begin november 2021 ben ik gestart bij Codana als junior backend developer. Na mijn laatste semester Interactive Multimedia Design aan de Thomas More hogeschool werd ik gecontacteerd door NewBrix, een recruitment bedrijf binnen de Cronos groep. Tijdens een telefonisch gesprek werd mij gevraagd wat voor job ik wou en bij wat voor bedrijf ik terecht wou komen. Uiteindelijk hebben ze mij in contact gebracht met Codana, waar ik een paar weken later mocht beginnen. And as they say, the rest is history.

Welcome to the team!

Op 2 november werd ik warm onthaald in Leuven door Sigert (een van de twee coördinatoren van Codana). Ik heb die eerste dag kennis gemaakt met heel het team, spijtig genoeg is dit remote verlopen, aangezien onze vriend COVID toen nog goed zijn best deed. De volgende dagen heb ik de onboarding doorlopen en heb ik mijn laptop geconfigureerd, zodat ik kon beginnen met het echte werk!

Tijdens mijn inwerkperiode ben ik begonnen aan mijn eerste project. Dit was meteen een grote en complexe website. Ik ben dus in het diepe gegooid, maar uiteraard kon ik altijd terecht bij mijn collega’s met vragen. Na een paar weken werd ik betrokken bij de stand-ups en mocht ik beginnen aan volwaardige tickets.

Ik heb die eerste maanden veel kennis opgedaan over development, waardoor ik ook op andere projecten mocht beginnen. Dit zorgde voor een aangename afwisseling en het was als groentje ook leuk om op projecten gezet te worden van grote klanten die je kent uit het dagelijkse leven. Daarnaast gaf het mij ook de kans om andere delen van mijn skillset te gebruiken. Als backend developer ben ik gewend om in PHP te werken, maar ondertussen heb ik ook al op projecten gewerkt waar ik gebruik moest maken van JavaScript, jQuery en Sass. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik flexibeler ben geworden als developer.

groepsfoto

Ondertussen werk ik al langer dan een half jaar bij Codana en ik kan mij geen betere eerste werkgever inbeelden. Je wordt deel van een team vol straffe mensen die ervoor zorgen dat je je thuis voelt. Iedereen zijn stem telt, je moet dus geen schrik hebben om je mening te geven. Doordat kennisdeling centraal staat, merk je ook snel dat je groeit als developer. Het is met andere woorden een ideaal bedrijf om een eerste werkervaring bij op te doen.

Auteur: Ward Vandevoort
Developer
Ward Vandevoort

More insights

Laravel 10 release

The release of Laravel 10: The king of types. Alles wat je moet weten over de nieuwe major release!

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
laravel 10 banner

Saloon - Package / SDK API integrations

API integraties voor een waaier aan services. Weinig tot geen herbruikbare code? Met Saloon maak je er een compacte / overzichtelijke SDK/Package van die je kan hergebruiken in al je projecten en kan maintainen op 1 plek.

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
Saloon hero image

Codana wint Digital Champ of the year award 2022

Codana is de winnaar van de FeWeb Digital Champ award 2022

Auteur: Joris De Groot
Strategic Director and Managing Partner
Joris De Groot
FeWeb Digital Champ award Codana

Teambuilding met internationale collega's

Een zalige teambuilding in Antwerpen!

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
groepsfoto codana burgerij

Het leven als React developer bij Codana: 1 jaar in dienst

“U kan bij ons aan de slag als React developer!”. Wow, zalig! Ik was natuurlijk super blij dit te horen! Maar, ik had nog nooit een lijn React geschreven.

Auteur: Thomas Timmermans
Frontend Developer
Thomas Timmermans
Ik na 1 jaar in dienst

Nova 4.0 is er!

De belangrijkste nieuwigheden uitgelicht.

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
Thumbnail Blog Nova 4 Release Codana Styled