Ward Vandevoort

Ik ben Ward Vandevoort, 22 jaar en begin november 2021 ben ik gestart bij Codana als junior backend developer. Na mijn laatste semester Interactive Multimedia Design aan de Thomas More hogeschool werd ik gecontacteerd door NewBrix, een recruitment bedrijf binnen de Cronos groep. Tijdens een telefonisch gesprek werd mij gevraagd wat voor job ik wou en bij wat voor bedrijf ik terecht wou komen. Uiteindelijk hebben ze mij in contact gebracht met Codana, waar ik een paar weken later mocht beginnen. And as they say, the rest is history.

Welcome to the team!

Op 2 november werd ik warm onthaald in Leuven door Sigert (een van de twee coördinatoren van Codana). Ik heb die eerste dag kennis gemaakt met heel het team, spijtig genoeg is dit remote verlopen, aangezien onze vriend COVID toen nog goed zijn best deed. De volgende dagen heb ik de onboarding doorlopen en heb ik mijn laptop geconfigureerd, zodat ik kon beginnen met het echte werk!

Tijdens mijn inwerkperiode ben ik begonnen aan mijn eerste project. Dit was meteen een grote en complexe website. Ik ben dus in het diepe gegooid, maar uiteraard kon ik altijd terecht bij mijn collega’s met vragen. Na een paar weken werd ik betrokken bij de stand-ups en mocht ik beginnen aan volwaardige tickets.

Ik heb die eerste maanden veel kennis opgedaan over development, waardoor ik ook op andere projecten mocht beginnen. Dit zorgde voor een aangename afwisseling en het was als groentje ook leuk om op projecten gezet te worden van grote klanten die je kent uit het dagelijkse leven. Daarnaast gaf het mij ook de kans om andere delen van mijn skillset te gebruiken. Als backend developer ben ik gewend om in PHP te werken, maar ondertussen heb ik ook al op projecten gewerkt waar ik gebruik moest maken van JavaScript, jQuery en Sass. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik flexibeler ben geworden als developer.

groepsfoto

Ondertussen werk ik al langer dan een half jaar bij Codana en ik kan mij geen betere eerste werkgever inbeelden. Je wordt deel van een team vol straffe mensen die ervoor zorgen dat je je thuis voelt. Iedereen zijn stem telt, je moet dus geen schrik hebben om je mening te geven. Doordat kennisdeling centraal staat, merk je ook snel dat je groeit als developer. Het is met andere woorden een ideaal bedrijf om een eerste werkervaring bij op te doen.

Auteur: Ward Vandevoort
Developer
Ward Vandevoort

More insights

Beveiliging van Laravel 101

In deze blogpost gaan we dieper in op een aantal veelvoorkomende Laravel beveiligingsfouten.

Auteur: Robbe Reygel
PHP developer
laravel

Test Driven Development - toepassing op een project

TDD, of voluit Test Driven Development, is een aanpak van ontwikkeling waarbij we vertrekken van het schrijven van tests. 

Auteur: Sarah Jehin
PHP developer
Sarah Jehin
development

De OSLO-standaard: hoe gestandaardiseerde gegevensuitwisseling ons verder brengt

De OSLO-standaard is een term die je misschien wel eens hebt horen vallen in de context van gegevensuitwisseling en digitale transformatie, maar wat houdt het precies in en wat zijn de voordelen ervan?

Auteur: Benjamin Verhaegen
PHP Developer
benjamin_verhaegen
shaking_hands_black_white

De toekomst van web applicaties: wat kunnen we verwachten?

In de afgelopen jaren hebben web applicaties een enorme evolutie doorgemaakt. Maar wat heeft de toekomst voor ons in petto? Je ontdekt het allemaal in deze blog.

Author: Tom Van den Eynden
Web Architect | Coordinator
Tom Van den Eynden
computerscherm met code

Het verschil tussen gegevensbeheer en gegevensverwerking in een digitale economie

Gegevens zijn cruciaal voor bedrijven en het begrijpen van de verschillen tussen gegevensbeheer en gegevensverwerking kan verwarrend zijn. In dit artikel zullen we deze verschillen in de digitale economie nader bekijken om hun doelen en toepassingen beter te begrijpen.

Author: Tom Van den Eynden
Web Architect | Coordinator
Tom Van den Eynden
gegevensverwerking

Adressen register & GEOpunt API

Zelf al eens voor de keuze gestaan of je Google maps, openstreetmaps, of een andere GIS provider zou moeten gebruiken voor adres suggesties? Mocht je enkel Belgische adressen nodig hebben, lees dan zeker verder!

Author: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
Logo vlaamse overheid