Ward Vandevoort

Ik ben Ward Vandevoort, 22 jaar en begin november 2021 ben ik gestart bij Codana als junior backend developer. Na mijn laatste semester Interactive Multimedia Design aan de Thomas More hogeschool werd ik gecontacteerd door NewBrix, een recruitment bedrijf binnen de Cronos groep. Tijdens een telefonisch gesprek werd mij gevraagd wat voor job ik wou en bij wat voor bedrijf ik terecht wou komen. Uiteindelijk hebben ze mij in contact gebracht met Codana, waar ik een paar weken later mocht beginnen. And as they say, the rest is history.

Welcome to the team!

Op 2 november werd ik warm onthaald in Leuven door Sigert (een van de twee coördinatoren van Codana). Ik heb die eerste dag kennis gemaakt met heel het team, spijtig genoeg is dit remote verlopen, aangezien onze vriend COVID toen nog goed zijn best deed. De volgende dagen heb ik de onboarding doorlopen en heb ik mijn laptop geconfigureerd, zodat ik kon beginnen met het echte werk!

Tijdens mijn inwerkperiode ben ik begonnen aan mijn eerste project. Dit was meteen een grote en complexe website. Ik ben dus in het diepe gegooid, maar uiteraard kon ik altijd terecht bij mijn collega’s met vragen. Na een paar weken werd ik betrokken bij de stand-ups en mocht ik beginnen aan volwaardige tickets.

Ik heb die eerste maanden veel kennis opgedaan over development, waardoor ik ook op andere projecten mocht beginnen. Dit zorgde voor een aangename afwisseling en het was als groentje ook leuk om op projecten gezet te worden van grote klanten die je kent uit het dagelijkse leven. Daarnaast gaf het mij ook de kans om andere delen van mijn skillset te gebruiken. Als backend developer ben ik gewend om in PHP te werken, maar ondertussen heb ik ook al op projecten gewerkt waar ik gebruik moest maken van JavaScript, jQuery en Sass. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik flexibeler ben geworden als developer.

groepsfoto

Ondertussen werk ik al langer dan een half jaar bij Codana en ik kan mij geen betere eerste werkgever inbeelden. Je wordt deel van een team vol straffe mensen die ervoor zorgen dat je je thuis voelt. Iedereen zijn stem telt, je moet dus geen schrik hebben om je mening te geven. Doordat kennisdeling centraal staat, merk je ook snel dat je groeit als developer. Het is met andere woorden een ideaal bedrijf om een eerste werkervaring bij op te doen.

Auteur: Ward Vandevoort
Developer
Ward Vandevoort

More insights

Cross-platform applicaties met React Native

Nog nooit was het ontwikkelen van native mobiele applicaties zo toegankelijk als vandaag. Bij Codana doen we dit door gebruik te maken het React Native, een open-source framework dat werd ontwikkeld door Meta.

Auteur: Jinse Camps
Architect | Analyst
Jinse Camps
dev

Laracon EU 2024

Een fantastisch leerrijke ervaring om met een hoop Laravel gepassioneerde mensen te inspireren! Iets wat niet gemist kan worden en heel veel voeling geeft met de community. Wat een top evenement! Wie zien we volgende edities? 😮

Auteur: Noah Gillard
PHP / Laravel Developer
Noah Gillard AI generated Face
laracon codana persoon

Een efficiënt datamanagementsysteem voor toerisme

Een TDMS of Tourist Data Management System, is simpelweg een platform dat data uit verschillende bronnen ophaalt, intern al dan niet automatisch verwerkt en deze gegevens terug aanbiedt aan externe platformen.

Auteur: Tom Van den Eynden
Web Architect | Coordinator
Tom Van den Eynden
laptop

Systemen voor gegevensbeheer in toerisme

In dit artikel verkennen we wat een TDMS is, waarom het essentieel is voor de toerisme-industrie, en hoe technologieën zoals Laravel en ElasticSearch het verschil kunnen maken. 

Auteur: Tom Van den Eynden
Web Architect | Coordinator
Tom Van den Eynden
tdms

Beveiliging van Laravel 101

In deze blogpost gaan we dieper in op een aantal veelvoorkomende Laravel beveiligingsfouten.

Auteur: Robbe Reygel
PHP developer
laravel

Test Driven Development - toepassing op een project

TDD, of voluit Test Driven Development, is een aanpak van ontwikkeling waarbij we vertrekken van het schrijven van tests. 

Auteur: Sarah Jehin
PHP developer
Sarah Jehin
development