Oefening baart kunst

Scholen over heel Vlaanderen gebruiken het pakket tijdens de les. Dankzij de diversiteit aan oefenvormen kunnen leerlingen hun typvaardigheid verbeteren op een ongedwongen manier. Tijdens het maken van de oefeningen krijgen de leerlingen een overzicht van hun huidig typtempo en het aantal fouten dat ze maakten. Leerkrachten kunnen de moeilijkheidsgraad per klasgroep of individuele student aanpassen om in te spelen op het niveau van de groep, maar ook om iedereen te blijven uitdagen.

In een overzichtelijk logboek kunnen zowel leerlingen als leerkrachten gemaakte oefeningen bekijken en filteren naar keuze. Leerkrachten kunnen ook oefeningen automatisch laten quoteren aan de hand van zelf beheerde evaluatiesets. Op dezelfde plek kunnen ze studenten feedback geven.

typ top graph

Enkele cijfers

Momenteel zijn er meer dan 40.000 unieke gebruikers van het Typ-Top platformwaaronder het merendeel studenten en leerkrachten, en dan een tweetal auteurs en een handvol administrators.

De nieuwe versie van Typ-Top draait enkel voor leerlingen die een licentie hebben op een vijftal nieuwe boeken. Oefeningen van de andere boeken maken gebeurt dit jaar nog in de oude applicatie. Hiernaast een overzicht van de statistieken van één maand. Gemiddeld zijn er een kleine 2.000 sessies per dag, met pieken tot 250-tal gebruikers tegelijkertijd.

Het is de bedoeling dat nog meer studenten met Typ-Top werken, en dat de auteurs daarbij rechtstreeks in de applicatie nieuwe handboeken met oefeningen zullen kunnen ingeven.

Welke tools gebruikten wij?

Alle gemaakte oefeningen, quotaties en oefeningcontroles worden bewaard via een perfomante MongoDB en disk storage. We optimaliseerden de database en tuneden hem om de pieken tijdens schoolsessies makkelijk aan te kunnen en meteen ook de werkdruk van duizenden ijverige studenten tegelijk te kunnen bijhouden. Met de krachtige Laravel-backend is onze oplossing toekomstbestendig: de capaciteit kan, na verloop van tijd en indien nodig, stevig opgeschroefd worden. De front-end en alle interacties stroomlijnden we met het ReactJS-framework.

 

Overtuigd van ons kunnen? Neem contact met ons op, dan gidsen wij je nog eens doorheen onze expertise!