We zoeken een ervaren functioneel analist. Een nieuwe collega die niet alleen het analytische aan het functionele kan koppelen, maar ook in staat is om onze klanten commercieel te ondersteunen.  

Je bent gepassioneerd door het analyseren van bedrijfsprocessen en het vinden van oplossingen die zowel functioneel als commercieel waardevol zijn? Je hebt een scherp oog voor de behoeften van de klant en je bent in staat om hen blijvend te adviseren om hun doelstellingen te bereiken? 

Lees dan zeker verder! 

Inhoud van de job

Analyse 

Je gaat uitgebreid in gesprek met de verschillende stakeholders van het project.  Aan de hand van de juiste tools & workshops probeer je de behoeften en vereisten van de klant te achterhalen.  

Je stelt de juiste vragen en blijft graven totdat je precies hebt vastgesteld waar wij het verschil kunnen maken en meerwaarde kunnen bieden aan onze klanten. 

In samenspraak met de klant en in ondersteuning van de Technical Lead bepaal jij wat de applicatie moet kunnen en hoe deze moet functioneren. Vervolgens maak je een volledige product backlog. Dit doe je aan de hand van user stories en de nodige acceptance criteria. 

Opvolging 

Je bent actief betrokken bij het ontwikkelingsproces waarbij je fungeert als de stem van de klant binnen het team. Je volgt het project in elke fase mee op in tandem met de Project Manager om zo de scope te bewaken. Ervaring met agile/scrum methodologie is hier zeker een pluspunt.  

Testing 

We dragen kwaliteit hoog in het vaandel. Ons duurzaam kwaliteitsbeleid vraagt tussentijdse tests zodat we snel bugs vinden en deze proactief kunnen aanpakken. Aangezien jij als geen ander weet wat de applicatie allemaal moet kunnen en beschikt over alle criteria, zorg jij voor een vlotte briefing aan de tester en stuur je deze nadien ook aan. Op deze manier bewaak jij ook mee de kwaliteit van het project.  

Offerte 

Na de analyse (of in presales trajecten) maak je de koppeling naar het commerciële luik en kruip jij in je pen om offertes uit te schrijven. Hierbij zorg je steeds voor een duidelijke scopebeschrijving en verwerk je jouw resultaat tot een mooi en makkelijk leesbaar document. 

Daarnaast ben je in staat om onze klanten op een proactieve en blijvende manier te adviseren en hen zo te helpen hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken. 

Benieuwd naar onze werk familie? 

Een sfeer waar voor iedereen ruimte is om te groeien en waar jij je goed voelt. Daar gaan we voor.

Wat vinden wij belangrijk? 

 • Je hebt een aantal jaar ervaring als Functioneel Analist 

 • Je denkt probleemoplossend en draagt kwaliteit hoog in het vaandel 

 • Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om complexe problemen te doorgronden zijn sterke eigenschappen van jou. 

 • Je hebt affiniteit en interesse in de wereld van custom development en Agile/Scrum-methodologieën 

 • Je bent sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie 

 • Je beschikt over een gezonde portie ambitie en hebt een ondernemende ingesteldheid 

 • Technische en/of commerciële ervaring is een pluspunt 

Wat kan jij van ons verwachten?

 • Samenwerken met bedrijven uit verschillende sectoren. Telenet, Tablebooker, Stad Brugge, VLAJO, de Vlaamse Overheid of  liever één van de Vlaamse hogescholen? 

 • Een motiverend salaris aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een bedrijfswagen vanaf dag één.  

 • Wij maken deel uit van het Cronos netwerk. Je geniet dus ook van verschillende Cronos voordelen zoals opleidingen, workshops en verbindende netwerkmomenten. Zelfs gratis massages zitten mee in dit pakket😉  

 • Je staat er uiteraard niet alleen voor. Het Codana team bestaat uit 16 collega’s waarop jij kan terugvallen voor technische ondersteuning, een spannende teambuilding of een plezant babbeltje aan de koffiemachine 

 • Bij ons werk je met flexibele uren van thuis of op één van onze kantoren verspreid over België 

De toekomst

Dit is een dynamische functie die continue evolueert. Je krijgt de kans om het takenpakket mee vorm te geven en zo je stempel te drukken op kwaliteit. 

We streven ernaar om het analistenteam in de toekomst nog uit te breiden. Jij zou mogelijk een rol kunnen spelen in het coachen hiervan. 

Kom je eens op de koffie? 

Als jij de juiste mix van analytisch denken, commerciële flair en klantgerichtheid bezit dan kijken we ernaar uit om van je te horen! 

Iets voor jou? Solliciteer nu!

Stuur je sollicitatie door via dit formulier of stuur een email naar hello@codana.be

Slechts één bestand. 16 MB limiet. Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.