dev

De opmars van cross-platform development

In 2012 realiseerde Meta CEO, Mark Zuckerberg, reeds de problemen met HTML5 als basis voor mobiele applicaties. Performantie vormde een groot obstakel in deze eerste golf van hybride programmeren, waar veel bedrijven genoodzaakt waren om in te zetten op dure native applicaties voor elk platform.

Dankzij technologische innovaties is het vandaag wel mogelijk om platformagnostische en performante applicaties bouwen vanuit één enkele codebase. Dit betekent dat dezelfde componenten en businesslogica kunnen hergebruikt worden voor zowel Android-, iOS- als webapplicaties.

Nu performantie van dit type applicaties geen probleem meer vormt, kunnen we kijken naar de andere voordelen die werken vanuit één technologie met zich meebrengt.

  • Snelle time-to-market

    Doordat meerdere platformen aangestuurd kunnen worden met dezelfde code, kunnen applicaties sneller ontwikkeld en gepubliceerd worden.

  • Kosten efficiënt

    Het hergebruik van componenten en businesslogica vertaalt zich in minder developmentwerk en onderhoud.

  • Consistentie

    De gecentraliseerde code zorgt voor consistentie en interoperabiliteit van functionaliteiten over all platformen.

Onze bouwsteen: React Native

Om dit te realiseren kiezen we bij Codana om te werken met React Native als technologie, één van de meest geavanceerde en veelzijdige frameworks in de branche. React Native maakt gebruik van JavaScript (een van de meest populaire programmeertalen) samen met React, een JavaScript library voor het bouwen van gebruikersinterfaces. Met React kunnen ontwikkelaars UI-componenten bouwen die op een efficiënte manier kunnen worden hergebruikt en gemanipuleerd. 

Dit laat ons toe om krachtige en dynamische applicaties te bouwen met een native uitstraling en gebruikservaring. Of het nu gaat om complexe bedrijfsapplicaties of boeiende consumentenapps, React Native stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te leveren die voldoen aan de unieke behoeften en verwachtingen van onze klanten.

Ben jij ook geïnteresseerd in een cross-platform applicatie?

Laten we samen even je project bespreken!