Voor Meat&More hebben we een Laravel e-commerce oplossing geïntegreerd in de website. Het systeem zou worden gebruikt op de websites van Bon’Ap en Buurtslagers en moest  bestellingen in alle winkels ondersteunen. Uiteraard grepen we deze uitdaging met beide handen aan en na een uitmuntende samenwerking met onze collega’s van Calibrate, werden de  platformen van Meat&More met succes gelanceerd!

Meat&More is een snelgroeiend, hoogtechnologisch voedingsbedrijf in Aalter met merken zoals Bon’Ap en Buurtslagers. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in vlees en maaltijden en koppelen de kennis van een ambachtelijke beenhouwerij aan technologische innovatie. In totaal zijn ze verantwoordelijk voor meer dan 170 verkooppunten en stelt het bedrijf ruim 1200 mensen te werk.

Onze uitdaging

In samenspraak met Meat&More definiëerden we enkele belangrijke principes die de leidraad zouden vormen doorheen het ontwikkelproces van het platform:

  • Als verkoper wil je ten alle tijden kunnen inspelen op de huidige markt, je wil met andere woorden een flexibel platform waarin je elk aspect van je bestelproces tot in de puntjes kan finetunen.
  • Scalability mag niet ontbreken tijdens het ontwikkelen van een bestelplatform. Dankzij doordachte keuzes tijdens het ontwikkelproces en door het gebruik van een Kubernetescluster is onze applicatie klaar om jouw bestelling ten alle tijden op te vangen.
  • Één systeem voor alles! Een gecentraliseerd systeem waarin je elke bestelling, winkel of assortiment kan beheren. Dit is niet enkel handig voor de gebruiker, maar ook zeker voor onze klant.

Bestel zeker eens een heerlijk stukje vlees voor tijdens het avondeten op bonap.be of buurtslagers.be!

Inspanningen van onze beide teams hebben door goede, intensieve samenwerking en open communicatie tot mooie resultaten geleid! Leuk om te rekenen op een partner bij wie je met je vragen terecht kunt.

Jozefien Maes
Jozefien Maes Project leader - Meat&More

Visie & Analyse

Met de bovenstaande puntjes in het achterhoofd hadden we een hoop werk voor de boeg. Een bestelplatform van de grond af opbouwen vraagt altijd een grondige analyse en research voor we aan het programmeren gaan. De code-architectuur moet toekomstgericht zijn en de opzet van elk project is dat we telkens willen blijven meegroeien met de wensen van onze klant.

We bundelden zo vaak mogelijk de krachten met de mensen van Meat&More om onze punten en ideeën met elkaar af te stemmen en hadden vaak brainstormsessies om de projectarchitectuur te verfijnen. We ondersteunden hen met het opmaken van de functionele requirements en koppelden daar zelf de technische analyse aan, met een duidelijk uitgestippeld plan van aanpak.

Natuurlijk stopt het analyseren daar niet. Door onze Agile werkmethode konden we na elke sprint opnieuw feedback verzamelen en het project bijsturen waar nodig. Zo zijn wij alvast helemaal klaar om het bestelplatform te laten meegroeien met Meat&More!

 

Een platform naar de noden van Meat&More

Als één van de grootste vleesproducenten van België, heeft Meat&More meer dan 180 winkels doorheen de Benelux.

Afhankelijk van de winkel die jij selecteert krijg je het plaatselijk assortiment aan producten en bestelmogelijkheden te zien voor die winkel. Eender waar je bent in eigen land, er zal altijd een Bon'Ap- of Buurtslagerswinkel bij jouw in de buurt zijn waar je kwalitatieve vleeswaren kan bestellen.

Bon'Ap bestelflow

Een bestelproces voor elke gelegenheid

Naast het normale Click&Collect, introduceert Meat&More het concept van boxen zoals de lunch- en bbq-box.

De bezoeker doorloopt in één van deze bestelprocessen een aantal stappen met een specifiek assortiment om een winkelmandje te vullen voor jouw evenement. Elke van deze stappen en producten zijn helemaal beheerbaar om het perfecte bestelproces te voorzien voor elke gelegenheid.
 

Laravel Logo 2020

Bouwstenen

Framework: Laravel

We kozen resoluut voor het PHP-framework Laravel om het bestelplatform te bouwen. Dankzij een behulpzame community en de garantie van flexibiliteit en stabiliteit is het framework een gevestigde waarde binnen de PHP-community geworden. Wij bij Codana staan helemaal achter de ideologie van het Framework en aarzelen niet om zijn kracht te gebruiken voor zelfs de meest complexe applicaties.

Worldline logo

Betalingen: Worldline

Geen bestelplatform zonder online betalingen, daarvoor integreerden we de betaalservice Atos van Worldline. Worldline is een marktleider in het maken van innovatieve oplossingen voor zowel verkopers als klanten.

blackfire logo

Performance: Blackfire

Dacht je dat performance geen bouwsteen was? Wij bieden performance aan als feature bij al onze projecten en de tool bij uitstek om dit te realiseren is Blackfire. We zullen tijdens het developmentproces regelmatig profielen bouwen in de tool om er zeker van te zijn dat onze code buiten robuust ook performant is. Zo kunnen we de beste surfervaring bieden naar onze eindgebruikers.

Drupal logo

Een naadloze integratie met Drupal

Deze webapplicatie bestaat natuurlijk niet enkel uit een aantal producten met een bestelknop, er is ook content nodig! Daarom integreerden wij het Laravel bestelplatform met een Drupal CMS. Zo brengen we het krachtige CMS systeem samen met de flexibiliteit van custom development.

Let's talk

Wil jij ook een krachtig online bestelplatform op maat? Laten we er eens over babbelen!