Wat is een PWA?

Een Progressive Web App (PWA) is een website die zich gedraagt als een mobiele app. Een PWA combineert functies van zowel web- als native apps en stelt je in staat om push meldingen te ontvangen, in offline modus te werken, op het startscherm te installeren, enzovoort. Kort gezegd, deze technologie biedt je een website met de user experience van mobiele apps.

Pinterest case study for PWA

Ok, maar waarom heb ik dit nodig?

Dat kan je leren uit het verhaal van Pinterest. Na een analyse bleek dat Pinterest slechts 1% van de anonieme website bezoekers kon converteren naar een registratie, login of app installatie. Om hier iets aan te doen hebben ze een PWA ontwikkeld.
Kijk maar eens naar deze prestatie vergelijking van Pinterest's oude en nieuwe website.

Voordelen van een PWA

Waarom heb jij een progressive web app nodig? Enkele concrete voordelen op een rijtje:

  • Browser support: dezelfde app werkt op elke moderne browser. Je hoeft dus geen verschillende apps voor elke besturingssysteem te bouwen. iOS, Mac OS, Linux, Windows, Android,.. worden ondersteund.
  • Offline support: vanaf dat de app gestart wordt van de gebruiker zijn startscherm, wordt het meteen geladen, ongeacht of er een netwerkverbinding actief is.
  • Push meldingen: een van de meest waardevolle functies omdat het de betrokkenheid kan verhogen. Treebo ontving een 4x hogere conversieratio na het lanceren van hun PWA met pushmeldingen.
  • Snel: Snel response tijd op gebruikersinteracties.
    Wist je dat 53% van de gebruikers een website verlaat als het langer dan 3 seconden laadt?
  • Responsive: je app ziet er goed uit, eender welk toestel
  • Up-to-date: al je gebruikers hebben steeds dezelfde versie en hoeven geen apps te downloaden.

Neem contact op

Wij bij Codana hebben jarenlang ervaring met het creëren van PWA's voor onze klanten. Dus laten we even bespreken wat we voor jou kunnen doen!  Samen kunnen we een geweldige applicatie bouwen en tegelijkertijd helpen we je dit product te lanceren door je bij te staan in je marketingstrategie.

Progressive web apps vs native apps

Applicaties die gemaakt zijn voor het besturingssysteem waar ze op draaien zijn meer performant dan een PWA, ze kunnen ook gebruik maken van onderliggende API's, waar een PWA niet aan kan. Dit gaat dan over NFC of batterij status, via whatwebcan.today kan je exact zien welke functies wel of niet beschikbaar zijn.

Voor alle web apps die we tot nu toe maakten zijn we nog niet tegen deze limieten gelopen, maar hou er wel rekening mee dat we voor het bouwen een PWA niet boven de limititaties van de technologie kunnen gaan.