Wat is nu het verschil tussen een gewone website en een webapplicatie? Voor ons is het voor de hand liggend, voor velen is het dat niet. Als experts terzake in beiden, leggen we het je graag uit!

Website

Een "gewone" website, zoals er zovelen zijn, brengt enkel informatie over. Buiten het klikken op links en lezen van informatie in tekst, video of foto is er weinig interactie. Hiervoor is het aangewezen om een bewezen CMS technologie toe te passen, waarvan enkele bekende voorbeelden Wordpress of Drupal zijn. 

Denk aan de website van een autobouwer. De blitse pagina's met veel foto's en video's: dat is het product van een typische website oplossing.

Webapplicaties

Webapplicaties zijn oplossingen voor specifieke problemen. Vaak betreft het implementaties van specifieke acties, die zeer divers kunnen zijn. Ook zit er in webapplicaties vaak veel interactie. In plaats van "ik plaats een pagina online", laat een web applicatie toe aan een gebruiker om specifieke of ingewikkelde acties uit te voeren, via een zeer gebruiksvriendelijke interface. Facebook of Whatsapp? Juist, dat zijn webapps. 

Denk nu terug aan de website van die autobouwer: de pagina die je toelaat om zelf je auto te configureren, dat is een mooi voorbeeld van een webapplicatie.

De voordelen van een web based applicatie

Een webapplicatie laat je acties uitvoeren waar je vroeger een aparte desktop applicatie voor moest installeren. Omdat deze applicatie gewoon in je browser werkt, biedt dat je een aantal fundamentele voordelen:

  • Je hoeft geen aparte software meer te installeren of te updaten, je hebt altijd de beste en laatste versie ter beschikking
  • Je data wordt opgeslagen in een online database (Cloud) waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over backups of verlies van data
  • Je kan een webapplicatie altijd bezoeken van op elk device, van waar ook in de wereld

Een voorbeeld van een webapp die wij ontwikkelden

Een goed voorbeeld van zo'n unieke interactie is de applicatie we voor uitgeverij VanIn maakten. Via de TypTop applicatie leren studenten dactylo. De applicatie genereert unieke oefeningen en laat studenten toe om via verschillende manier real-time te oefenen en punten te scoren.

Webapplicaties bieden oplossingen voor je specifiek probleem

Een maatwerk webapplicatie

Met onze webapplicaties maken we oplossingen op maat, waarbij een web gebaseerde oplossing noodzakelijk is en de klant een specifiek probleem heeft dat opgelost moet worden.

Een op maat gemaakte applicatie waarbij we door gebruik te maken van Open Source Frameworks samen een complex business-probleem omzetten naar een eenvoudige gebruikerservaring.

Gevonden wat je zocht?

Nu je het antwoord kent op je vraag, ben je natuurlijk op zoek naar de geschikte oplossing.

Meer over webapplicaties

Heb je interesse in onze webapplicaties of denk je dat je er zelfs een nodig hebt?

Neem zeker eens onze aanpak door en leer hoe wij je verder kunnen helpen.

Help me met websites

Geen nood, ook hier kunnen je het gepaste advies geven. We hebben meerdere oplossingen voor je uitdaging en als je project niet past bij onze aanpak, zullen we je ook keurig en gepast adviseren en doorverwijzen naar partners die je wél kunnen helpen.