Daan

Ik ben Daan Boschmans, 23 jaar en sinds 16 november 2020 de nieuwste aanwinst voor het Codana-team als junior full stack developer. In dit artikel heb ik het kort over het verloop van mijn eerste week, de bedrijfscultuur, coaching en mijn gevoel na de eerste week in deze nieuwe functie.

16 november 2020 was voor mij een zeer spannende dag, mijn eerste officiële werkdag. Een dag die voor Codana centraal stond om mij welkom te heten, kennis te laten maken met het team en om het opleidingstraject dat ze voor mij hadden uitgewerkt, toe te lichten.

Even inwerken op mijn eerste project

De eerste dagen heb ik veel gesprekken en workshops gehad met verschillende teamleden om mij op de snelste en best mogelijke manier wegwijs te maken in de werkwijze die Codana hanteert. Uit deze workshops heb ik heel wat informatie gekregen en kennis kunnen opdoen, hierdoor kon ik vanaf dag 3 al meteen op een project starten.

Codana is bij het opstellen van mijn opleidingstraject intern op zoek gegaan naar een eerste project dat was afgestemd op mijn profiel. Een leerrijk project waar ik mijn kennis van mijn bachelor richting en eerste aangeleerde technieken vanuit de workshops al meteen kon toepassen. Het project dat ze aan mij hadden toegewezen was ‘Hack The Future’. Hack The Future is een hackathon die jaarlijks vanuit Codana, in samenwerking met Zinderlabs, wordt georganiseerd. Laatstejaars hogeschool studenten vanuit heel Vlaanderen kunnen hieraan deelnemen.

Voor dit project had ik als opdracht om een backend API te bouwen in het Laravel framework waar de studenten op de dag van het evenement gegevens naar kunnen sturen en ontvangen. Met de goede ondersteuning die ik in deze eerste week kreeg, kon ik tegen het einde van mijn eerste week al zeggen dat ik een eerste project achter de rug heb. Dit had ik zeker niet verwacht aan het begin van de week.

Coaching en ondersteuning bij Codana

In mijn zoektocht naar het juiste bedrijf voor mijn eerste werkervaring vond ik ondersteuning en coaching een belangrijk thema. Ik had buiten mijn stage nog geen echte werkervaring kunnen opdoen en wou graag ergens terechtkomen waar ze me goed zouden ondersteunen. Op deze manier streef ik ernaar om door te groeien tot een volwaardige full stack developer.

Op het eerste sollicitatiegesprek met Codana werd al snel duidelijk dat ze echt wel people minded zijn en er alles aan willen doen om hun werknemers te kunnen laten uitgroeien tot het profiel dat zij graag willen bekomen. Ik werd ook gerust gesteld op vlak van ondersteuning met hun buddysysteem voor nieuwe werknemers.

Dit goed gevoel werd meteen bevestigd tijdens mijn eerste week. Ik kreeg in het begin van mijn eerste week meteen een buddy toegewezen die mij persoonlijk ging ondersteunen. Bij vragen, problemen, … kon ik steeds bij mijn buddy terecht.

Buiten mijn buddy werd ik tevens altijd goed ondersteund door heel het Codana-team. Na deze eerste geslaagde week geloof ik dat ik kan uitgroeien tot een echte full stack developer en dat we voor een succesvolle samenwerking staan.

Daan Boschmans

Kom jij ook ons team versterken? 

Auteur: Daan Boschmans
Fullstack developer
Daan Boschmans

More insights

Nova 4.0 is er!

De belangrijkste nieuwigheden uitgelicht.

Auteur: Noah Gillard
PHP Developer
Noah Gillard
Thumbnail Blog Nova 4 Release Codana Styled

Laracon Online Winter 2022

Wat zijn de key take aways?

Auteur: Tom Van den Eynden
Senior PHP developer
Tom Van den Eynden
Laracon winter 2022 Codana Banner

Say hello to Laravel 9!

Je leest het goed, Laraval 9 is er! 🚀

Auteur: Joris Vercammen
Developer
Joris Vercammen
Laravel 9

Codana is officiële Laravel partner

We zijn Laravel Diamond partner en sponsor

Auteur: Joris De Groot
Strategic Director and Managing Partner
Joris De Groot
Laravel logo purple Codana

Digitale apps voor educatieve versnelling

Wat is een succesvolle e-learning app?

Auteur: Joris De Groot
Strategic Director and Managing Partner
Joris De Groot
Girl learning

Van stagiair naar collega

12 weken stage en dan meteen starten in deze toffe job!

Auteur: Noah Gillard
PHP Developer
Noah Gillard
Codana workshop